Eskişehir'de kar durdu, soğuk hava etkili - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de kar durdu, soğuk hava etkili

ESKİŞEHİR'de sabaha kadar süren kar yağışı etkisini yitirirken, hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceye düştü.

19.01.2022 14:51  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESKİŞEHİR'de sabaha kadar süren kar yağışı etkisini yitirirken, hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceye düştü. Kenti beyaza bürüyen kar, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı gibi turizm merkezlerinde güzel görüntüler oluşturdu.

Kentte gece saatlerinde aralıklarla etkili olan kar yağışı, yerini soğuk havaya bıraktı. Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklığı sıfırın altında 4 derece ölçülürken, hissedilen sıcaklığın ise sıfırın altında 11 derece olduğu belirtildi. Kar yağışı günlük yaşamı ve ulaşımı da olumsuz etkiledi. Çok sayıda araç yolda kalırken, maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Karayolları ekipleri, Bursa ve Ankara yollarında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri de kırsal mahallelere ulaşımın kapanmaması için iş makineleriyle çalışıyor. Kar yağışıyla birlikte Eskişehir beyaza bürünürken, kentin turizm merkezlerinden tarihi Odunpazarı evleri ile Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nda güzel manzaralar oluştu.PEŞ PEŞE UYARILAR

Eskişehir Valiliği kar yağışı nedeniyle özellikle araç sürücülerin trafikte dikkatli olmalarını istedi. Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü de hava sıcaklığının eksi derecelere düşmesiyle birlikte su sayaçlarının donma riskine karşı vatandaşları uyardı. Odunpazarı Belediyesi de kar ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için kentin farklı noktalarındaki park, bahçelere mama ile yem bıraktı. Bu arada Meteoroloji verilerine göre Eskişehir'de kar yağışının da akşam saatlerinden itibaren aralıklarla sürmesi bekleniyor.


Eskişehir\'de kar durdu, soğuk hava etkili
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de kar durdu, soğuk hava etkili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement