Eskişehir'de sağanak yağış ve rüzgar çatı uçurdu, ağaçları devirdi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de sağanak yağış ve rüzgar çatı uçurdu, ağaçları devirdi

Eskişehir'de sağanak yağış ve rüzgar çatı uçurdu, ağaçları devirdiEskişehir'de aniden bastıran şiddetli rüzgar ve sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre kampüsündeki yüzme havuzunun çatısının büyük bir kısmı uçtu.

11.07.2019 15:15  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de sağanak yağış ve rüzgar çatı uçurdu, ağaçları devirdi

Eskişehir'de aniden bastıran şiddetli rüzgar ve sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre kampüsündeki yüzme havuzunun çatısının büyük bir kısmı uçtu. Yağış nedeniyle bir çok ağaçta devrildi.

Eskişehir'de hava sıcaklığı 17 dereceye kadar düşerken, şiddetli rüzgarın ardından aniden bastıran sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar saçak altlarına, duraklara ve işyerleri sığındı. Bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Anadolu Üniversitesi Yunus Emre kampüsündeki yüzme havuzunun çatısı şiddetli rüzgar ve sağanak yağış nedeniyle uçtu. Görevliler havuz binasının çevresini güvenlik şeridine alarak giriş-çıkışlara kapattı. Kampüs içerisindeki çok sayıda ağaçta devrildi. Kampüs içerisindeki Devlet Konservatuarı'nda eğitim gören Gönül Çebi, her yağış sonrasında ağaçların devrildiğini ifade ederek, 'Kampüste yürürken aniden yağmur başladı. Bütün ağaçlar yola devrildi, dalları kırıldı. Önlem alınması gerekir, başımıza da düşebilir. Çok şiddetli bir yağmur yağdı. Genelde her yağmur bu tür şeyler oluyorö dedi.

VALİLİK UYARDI

Eskişehir Valiliği internet sitesi üzerinden sağanak yağışla ilgili uyarı yayınladı. Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi Sarıcakaya, Mihalgazi, İnönü, Tepebaşı, Odunpazarı, Alpu ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve dikkat edilmesini istendi. Valilik uyarısında, 'Öğle saatlerinden itibaren Eskişehir'in Sarıcakaya, Mihalgazi, İnönü, Tepebaşı ve Alpu ilçelerinde beklenen aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdırö denildi.

Eskişehir\'de sağanak yağış ve rüzgar çatı uçurdu, ağaçları devirdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de sağanak yağış ve rüzgar çatı uçurdu, ağaçları devirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement