Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açıldığı günden bu yana 15 bine yakın çocuğun tedavisini gerçekleştirdi.

07.08.2015 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açıldığı günden bu yana 15 bine yakın çocuğun tedavisini gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 2015 yılı içinde 2 bin 66 çocuğun tedavisini gerçekleştirerek toplamda 15 bin çocuğa ulaştı.

Merkezin ayrıca 7 bin çocuğa çürüğe karşı önemli ölçüde koruma sağladığı bildirildi.

- "Hayat Tepebaşı'nda" fotoğraf yarışması

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Fotoğraf Yarışması'nın konusunu "Hayat Tepebaşı'nda" olarak belirlendi.

Belediyeden yapılan açıklamada, yarışmada birinciye 3 bin 500, ikinciye 2 bin 500, üçüncüye ise bin 500 lira ödül verileceği bildirildi.

Yarışma sonunda 40 eserin de sergilenmek için belediye arşivine alınacağı kaydedildi.

- Kadın Emeği Evi'nden Tepebaşı'na ziyaret

Tepebaşı Belediyesi, Seferihisar Belediyesi Ulamış Mahallesi Kadın Emeği Evi'nden gelen misafirlerini ağırladı.

Teknik gezi için Tepebaşı'na gelen ekip, Özdilek Sanat Merkezi, Gençlik Merkezi ve Narçiçeği Kadın Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Ulamış Mahallesi Kadın Emeği Evi temsilcisi Gönül Özdemir ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek "Eskişehir gibi çağdaş bir kentte bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Tepebaşı Belediyesi'nin pek çok hizmetini yerinde görmüş olduk. Sanatın yok olduğu, baskı altında olduğu bir dönemde mücadeleye davam ediyorsak sizleri de böyle görüyorsak bu bizi çok mutlu ediyor. Burada gördüklerimizi Seferihisar'da da anlatacağız" ifadelerini kullandı.

- Hamamyolu projesi konuşuldu

Odunpazarı Belediyesi, Hamamyolu projesi için sivil toplum örgütlerinden, meslek odalarından ve vatandaşlardan oluşan bir heyet ile toplantı yaptı.

Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Caferoğlu yönetiminde yapılan toplantıya, Odunpazarı Kent Konseyi, Odunpazarı Kent Konseyi Hamamyolu Çalışma Grubu, Eskişehir Mimarlar Odası temsilcileri, Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, Deliklitaş Mahalle Muhtarı Hüsnü Petek ve Hamamyolu sakinlerinden bir temsilci katıldı.

Odunpazarı Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri Hamamyolu'nda yapılması düşünülen farklı projeleri gelen heyete sunduğu ve Hamamyolu'na yapılması gerekenler hakkında da gelen heyetten görüş alındığı kaydedildi.

Porsuk Lefkoşa'ya örnek oluyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Porsuk Çayı ve Çevre Düzenlemesi Projesi, Lefkoşa'ya örnek olacak.

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve beraberindeki meclis üyeleri Eskişehir'e gelerek, Porsuk Çayı üzerinde incelemelerde bulundu ve Lefkoşa'da bulunan Kanlıdere'de yapılacak ıslah çalışması için inceleme yaptı.

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı Porsuk Çayı projesini çok beğendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Eskişehir bizim için belediyecilik ve şehircilik anlamında örnek aldığımız bir şehir. Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in bu kente çok büyük katkıları var. Porsuk çayının ıslahı kente ayrı bir hava ve hayat katmış. Porsuk çayı üzerinde çok muazzam bir rekreasyon çalışması yapılmış. Lefkoşa Belediyesi olarak Kanlıdere'nin ıslahı için çalışmalar yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin Porsuk Çayı üzerinde yaptığı çalışmalar bizim için ilham kaynağı olacaktır. Eskişehir'i yaşamaktan keyif alınacak bir şehir haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i kutluyorum."

Başkan Büyükerşen ise "Lefkoşa'da Kanlıdere için uygulamayı düşündüğünüz projede sizlerle fikir alışverişinde bulunabiliriz" ifadelerini kullandı.

- Voleybolun yıldızları Odunpazarı'nda yetişiyor

Gençlerin ve çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla açılan Odunpazarı Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda eğitimler devam ediyor.

Yaz Spor Okulları kapsamında gençler ve çocuklar, voleybol antrenörü Merve Sağdıç yönetiminde voleybol eğitimleri alıyor.

Yaşları 8 ile 16 arasında değişen 200 genç sporcu antrenmanlarını farklı gruplar halinde Odunpazarı Belediyesi Mehmet Terzi Spor Tesisi'nde gerçekleştiriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement