Evlilikleri Bir Projeymiş! - Son Dakika
Magazin

Evlilikleri Bir Projeymiş!

Evlilikleri Bir Projeymiş!

Katie Holmes, eski eşi Tom Cruise'un kendisiyle Scientology tarikatının isteğiyle evlendiğini öğrendi.

22.09.2012 06:03  Güncelleme: 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz haftalarda, Hollywood'un en gözde aktörlerinden olan Tom Cruise'dan boşanan Katie Holmes, evliliğiyle ilgili bir gerçeği yeni öğrendi. Vanity Fair dergisinin haberine göre Holmes; Cruise'un kendisiyle aşık olduğu için değil, bir proje kapsamında evlendiğini öğrenmiş.

BAŞKASI VARDI

Habere göre Tom Cruise; Scientology tarikatının yönlendirmesinin doğrultusunda, Holmes'dan hemen önce Nazanin Boniadi adlı oyuncuyla flört etmiş, hatta genç kadınla evlilik kararı almış. Ama bir nedenle Boniadi ile evlenmekten vazgeçen Cruise, yine tarikatın seçtiği Katie Holmes ile hayatını birleştirmiş. Bu gerçeği öğrenen Holmes'ün yıkıldığı söyleniyor.

NEDİR BU SCİENTOLOGY

954'de temelleri atılan Scientology köklerini Budizm, Hinduizm, Hıristiyanlık gibi birçok dine dayandırıyor.

Dünyayı ve galaksiyi kurtaracak bir doktrinin ve bunu uygulayacak yöntemlerin tekeli olduğunu iddia ediyor. Katolik kilisesinin araştırmalarına göre Scientologistlerin son 5 yılda önceki 50 yıldan daha fazla arttığını öne sürüyor. Yani dünyanın en hızlı yayılan dini Scientology.

Scientology 1993'ten beri vergiden muaf tutuluyor. Dünyanın en zengin tarikatı olarak nitelenen Scientology'nin eski üyeleri kilisenin bir para tuzağı olduğunu ve yolsuzluklara karıştığını ilan ettiğinde anında karşı dava açılıyor. Scientology'yi eleştiren bir bölüm yayınlayan South Park gibi diziler bile bu durumdan muzdarip. Bu arada Scientology, modern tıbbın piyasaya sürdüğü ilaçların kullanımına şiddetle karşı çıkıyor.

Eşcinsellik ve mastürbasyon cinsel sapma olarak görülüyor. Sessiz doğuma inanılıyor. Tom Cruise, Kirstie Alley gibi ünlü üyeler dini yaymak için elçi olarak kullanılıyor. Bu örgütlenmenin adı Project Celebrity (ünlü projesi).

DENİZ FİLOSU BİLE VAR

Sadece parası olan aydınlanmaya ulaşabiliyor çünkü Scientology seanslarının her biri için yüklü miktarda para alınıyor. Tarikatın Sea Org isimli üniformalı askerlerden oluşan bir deniz filosu var. Tarikatın liderleri bu organizasyona bağlı. Hubbard'ın felç geçirerek ölmesi, ruhunun ölümsüzlüğe ulaştığı şeklinde örtbas edildiğinden beri tarikatın yeni lideri David Miscaviage.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Evlilikleri Bir Projeymiş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement