Facebook Kurucusundan Twitter'a Ağır Eleştiri - Son Dakika
Teknoloji

Facebook Kurucusundan Twitter'a Ağır Eleştiri

Facebook Kurucusundan Twitter\'a Ağır Eleştiri

Twitter, Donald Trump'ın attığı bir tweet'i yanıltıcı içerik olarak tanımlamıştı ve ortalık bir anda gerilmişti.

28.05.2020 13:48  Güncelleme: 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Twitter, Donald Trump'ın attığı bir tweet'i yanıltıcı içerik olarak tanımlamıştı ve ortalık bir anda gerilmişti. Konu ile ilgili Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg, Twitter'ı eleştirdi.

Mark Zuckerberg'den Twitter'a Eleştiri

Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada "Ben sadece Facebook'un, insanların çevrimiçi söylediği her şey konusunda gerçeğin yargıcı olmaması gerektiğine güçlü bir şekilde inanıyorum. Genel olarak, özel şirketler muhtemelen olmamalı, özellikle bu platform şirketler, bunu yapacak pozisyonda olmamalı" dedi.

Twitter CEO'sundan Mark Zuckerberg'e yanıt geldi. Twitter CEO'su Jack Dorsey yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu bizi gerçeğin yargıcı yapmaz. Amacımız çelişen ifadelerin noktalarını birleştirmek ve ihtilaflı bilgileri göstermek, böylece insanlar kendileri bir yargıya varabilir. Bizim daha şeffaf olmamız kritik çünkü insanlar eylemlerimizin nedenini açıkça görebiliyor."

This does not make us an "arbiter of truth." Our intention is to connect the dots of conflicting statements and show the information in dispute so people can judge for themselves. More transparency from us is critical so folks can clearly see the why behind our actions.

— jack (@jack) May 28, 2020

Görünüşe göre ortalık karışacakmış gibi gözüküyor. Trump dün yaptığı açıklamada sosyal medya şirketlerine düzenlemeler getirilebileceğini veya kapatılabileceklerini söylemişti.

Sizler konu ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Hemen aşağıda yer alan yorumlar bölümünden görüşlerinizi paylaşmayı unutmayınn!

Kaynak: Tamindir

Son Dakika Teknoloji Facebook Kurucusundan Twitter'a Ağır Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement