'Festivale gidiyorum' dedi, 8 yıldır dönmedi - Son Dakika
3.Sayfa

'Festivale gidiyorum' dedi, 8 yıldır dönmedi

Yaklaşık 8 yıl önce Ankara'nın Beypazarı ilçesine sebze toplamaya giden Aydın Ekinci, burada birlikte kaldığı ailesine 'Festivale gidiyorum' dedi. Ekinci yıllardır geri dönmedi.

02.09.2020 11:17  Güncelleme: 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde 8 yıl önce sebze toplamaya giden Aydın Ekinci, ailesine 'Festivale gidiyorum' diyerek evden ayrıldı. Bir süre sonra yakınlarını arayıp bir evde zorlu tutulduğunu belirten Ekinci'den 8 yıldır haber alamayan yakınları, Ekinci'nin bulunması için yetkililerden yardım istiyor.

AİLE 8 YILIDIR HABER ALAMIYOR

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı kırsal Karalanı Mahallesinde yaşayan Ekinci ailesi, 8 yıldır aile aile üyelerinden Aydın Ekinci'den haber alamıyor. Ankara'nın Beypazarı ilçesinde çalışan Ekinci, "festivale gidiyorum" diyerek evden çıktı. O gün Aydın Ekinci'den haber alamayan aile üyeleri, durumu polise bildirdi. Evden çıktıktan 2 ay sonra akrabalarını arayıp "Ben Ankara'da bir evde tutuluyorum, size adres vereceğim gelip beni alacaksınız" diyerek yardım talep eden 3 çocuk babası Ekinci'den 8 yıldır haber alamayan ailesi, Aydın Ekinci'nin bulunması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek yardım talebinde bulundu.

"KARDEŞİM MAFYA VE ÇETELERİN ELİNE DÜŞMÜŞ OLABİLİR"

Aydın Ekinci'nin ağabeyi Reşat Ekinci, Mardin'den Ankara'ya sebze toplamaya gittiklerini söyledi. Çalıştıkları bölgede uzun yıllar bulundukları için ev ve araba aldıklarını belirten ağabeyi, Aydın Ekinci'nin her sene haziran ayında düzenlenen festivale kendi arabasıyla gittiğini ve o günden sonra bir daha kendisinden haber alamadıklarını ifade etti. Ağabey, kardeşinin mafya veya çetelerin ellerine düşmüş olabileceğinden şüphelendiklerini belirtti.

"KARDEŞİM KENDİSİ GİTTİĞİ İÇİN DOSYA KAPATILDI"

Aile üyeleri Ekinci'nin en bir akrabasına telefon açıp Ankara'da bir yerde tutulduğunu, adres vereceğini söyledikten sonra ne bir adres verdiğini ne de kendisine ulaşabildiklerini söyledi. Kardeşlerinin adına kayıtlı olan taşınmaz mal, mülk ve otomobillerini satmadıklarını söyleyen kardeş Ekinci " sürdüğümüz araçlardan da onun adına diye kayıtlı çıkıyor vetrafikten ceza yiyoruz. Biz bu durum için dava açtık, avukat bey iki senedir uğraşıyor, bir şey yapamıyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü ve savcılığa başvurduktan 4-5 ay sonra, kardeşimin kendi iradesiyle gittiği için dosya kapandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum, kardeşimi bulun" dedi.

\'Festivale gidiyorum\' dedi, 8 yıldır dönmedi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa 'Festivale gidiyorum' dedi, 8 yıldır dönmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement