Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Kültür Sanat

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Yazar Rasim Özdenören, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek, "Her darbe gayrimeşrudur ve bir hırsızlıktır.

17.07.2016 17:17

Yazar Rasim Özdenören, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek, "Her darbe gayrimeşrudur ve bir hırsızlıktır. Her hırsızlık, her gasp gayri meşrudur ve suçtur." dedi.

Yazar Özdenören AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimi sırasında Ankara'nın Çankaya ilçesindeki evinde olduğunu söyledi.

Uçakların evlerine çok yakın geçtiğini belirten Özdenören, "Uçaklar evimize çok yakın geçti. Pencereden uçakların geçtiğini görünce olağanüstü bir durum olduğunu hemen anladım." diye konuştu.

Uçakların yaklaşık 30 sorti yaptığını saydığı bilgisini paylaşan Özdenören, sonrasında televizyonlarda da tereddütlü haberleri dinlediğini aktardı.

Özdenören, "Darbe girişimcilerinin başarılı olacaklarını asla düşünmedim. Net söylüyorum, hiç endişe etmedim. İçim sadece 'Bu yapılır mı?' diye cız etti. Bunu yapmamalıydılar. En ufak bir başarı ümidi olsaydı, Türkiye'yi en az 300 yıl geri götüreceklerdi. Ben yaşamımda birçok darbeye tanıklık ettim, daha önceki darbelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi cesur bir yönetici yoktu." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı sokağa davetinden önce birçok insanın kendiliğinden sokaklara çıkmaya başladığına dikkati çeken Özdenören, kendi ailesinin de aynı şekilde hareket ettiğini söyledi.

Yazar Rasim Özdenören, şunları kaydetti:

"Halk buna hazırlıklıydı, birçok arkadaşımın yaptığımız sohbetlerde 'Bir darbe olursa tankın üstüne ilk çıkacak kişi benim' diye beyanları vardı zaten. O gece ise halkımızla iftihar ettim, duygulandım. Sokağa anında inmeleri beni derinden etkiledi. Çok güzel bir dayanışmaydı."

Darbe girişimcilerinin darbe yapma hevesinin nereden geldiğinin incelenmesi gerektiğini söyleyen Özdenören, "Bu darbeci camianın bu ülkedeki son çırpınışıydı. Bazı generallerin görevden alındığı bir dönemde böyle bir hareket olacağı beklenebilen bir şeydi." yorumunu yaptı.

"Darbe hırsızlıktır"

Özdenören, darbe girişiminin "senin yerine ben iktidar olacağım" şeklinde bir iktidarı gasbetme eylemi olduğu görüşünü aktararak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Her darbe gayrimeşrudur ve bir hırsızlıktır. Her hırsızlık, her gasp gayri meşrudur ve suçtur. Türkiye 1960'lı yıllardan günümüze 5 defa böyle bir tehlikeye maruz kaldı fakat bu tehlikeye de her defasında da ram oldular. 27 Mayıs'ta tamamen sivil bir insan olan ve bu konularda tecrübesiz olan Adnan Menderes hiç direnç gösteremedi ve gayrimeşru mahkemede dahi çok saygılı oldu. Bu da bizim yadırgadığımız bir şey oldu. Celal Bayar daha reaksiyonerdi, onu da zorla teslim aldılar."

Diğer darbelerde de direnç yaşanmadığını savunan Özdenören, " 28 Şubat'ta da o günün başbakanı merhum Necmettin Erbakan üç gün imzalamadı YAŞ kararlarını, üç gün boyunca basının falan tavrı bayağı yalvar yakardı, imzalamayacak tedirginliğini yaşarken 4. gün imzaladı. 5. gün sabahı gazeteler 'Paşa paşa imzaladı' diye haber yaptı. Maalesef bunlar yaşandı." dedi.

Özdenören, geçmişteki darbelerden ders alındığının altını çizerek, şu açıklamada bulundu:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tecrübelerden çok istifade etmiş görünüyor, Allah vergisi de bir cesareti var. Bütün bunları gösterdi ve darbe halkla birlikte püskürtüldü. Bunun artık son olmasını umuyoruz, bir daha kimsenin darbenin teşebbüs edemeyeceği bir ortamdayız. Halk artık böyle teşebbüse eliyle, koluyla, diliyle, beyniyle karşı çıkıyor. Bundan sonra kolay kolay darbe teşebbüs etmeyi akıldan bile geçiremezler. Darbeyi aklından geçiren başına ne geleceğini gördü."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement