Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti kolay kolay yıkılmaz çünkü bu devletin temelindeki harç şehit kanlarıyla karılmıştır.

19.07.2016 17:00

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti kolay kolay yıkılmaz çünkü bu devletin temelindeki harç şehit kanlarıyla karılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkiler sürüyor.

DSP Genel Başkanı Aksakal, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir büyük badire yaşadığını ancak bu badirenin henüz atlatılamadığını belirtti.

Halkın yaşanan darbe girişimine sebep olanları yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade eden Aksakal, "Yıllardır söyledik, söylemeye de devam ediyoruz. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti niteliklerini yok etmeye çalıştığınız Türkiye Cumhuriyeti Devleti kolay kolay yıkılmaz çünkü bu devletin temelindeki harç, şehit kanlarıyla karılmıştır." görüşünü aktardı.

Aksakal, 15 Temmuz günü darbe girişiminde bulunanların hiçbir ayrıma gerek duymadan en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini dile getirerek "Bu konuya Türk yargısı gereğini yapacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Kargaşa ve çekişmelerden sakınalım"

Millet Partisi Genel Başkasını Aykut Edibali de ülkenin bütün problemlerinin, ne kadar vahim ve acil olursa olsun demokrasi içinde çözmesi gerektiğine dikkati çekerek "Türkiye her türlü darbeci anlayışı, demokrasi şehitleri vererek acı ve ibret verici bir karanlık hatıra haline getirmiştir. Ülkemizin her türlü meselesini ancak ve ancak hukuk ve demokrasi içinde çözme kararı, milli ve sarsılmaz bir karardır." açıklamasını yaptı.

Demokrasinin araç değil, milletin hürriyet ve mutlulukla yaşamasının vazgeçilmez şartı olduğuna dikkati çeken Edibali, şöyle devam etti:

"Kargaşa ve çekişmelerden sakınalım, sükuneti koruyalım. Unutmayalım ki 'Fitne zamanlarında yürüyen koşandan, oturan yürüyenden hayırlıdır' buyrulmuştur. Unutmayalım Allah uyuyan fitneyi uyandırmaktan sakınmamızı ve bütün müminleri, sadece fitneyi çıkaranları değil, günahsızları da yakacak bir fitneden sakınmaya çağırmaktadır. İsnat edilen suçları ne kadar büyük olursa olsun, herkesin adil yargılanmaya hakkı olduğunu hatırlayalım. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin varlığının, birliğin ve gücünün vatanımız, milletimiz, devletimiz ve dinimizin varlığının şartı olduğunu unutmayalım."

"Çetenin başının Türkiye'ye getirilmesini bekliyoruz"

Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz, partisinin Genel Başkanı Doğu Perinçek'in ABD Başkanı Barack Obama'ya yazdığı mektubu Amerikan Büyükelçiliğine teslim etmeden önce açıklama yaptı.

Darbe girişiminin arkasında ve terör örgütünün başında Fetullah Gülen'in bulunduğunu aktaran Yılmaz, "Darbeye kalkışan sözde generaller yakalandılar, hukuk önünde hesap verecekler. Şimdi o çetenin başının Türkiye'ye getirilmesini bekliyoruz. Ankara'mızda, İstanbul'umuzda cinayet işleyenler, askerimizi, polisimizi şehit edenler, vatandaşımızın canına kıyanlar bunun hesabını yargı önünde hesap verecekler" dedi.

Yılmaz, konuşmasının ardından, Perinçek'in mektubunu elçilik yetkililerine teslim etti.

Perinçek, mektupta "Açık kanıtlar göstermektedir ki ülkenizde, Pensilvanya eyaletinde ikamet eden Fetullah Gülen isimli şahıs bu darbe girişiminin başındadır. Uluslararası hukukun şüphelerinin iadesine ilişkin hükümlerine göre Fetullah Gülen'in Türkiye Cumhuriyeti'ne derhal teslim edilmesini talep ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Demokrasinin cenazesinin kaldırılmasına izin vermeyeceğiz"

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Genel Başkanı Serdar Dursun, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ darbe girişimine tepki gösterdi ve sivil memurlar olarak demokrasinin yanında yer aldıklarını bildirdi.

Dursun, cuntacı yapının, sivil memurları da kalkışmaya dahil etmeye çalıştığını öne sürerek "Ancak sivil memur, emir komuta zinciri içinde kalarak demokrasinin yanında yer aldı. Sivil memurlar olarak demokrasinin cenazesinin kaldırılmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Sivil iradeye dönük her ipoteğin karşısında hukuk zemininde mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Dursun şunları kaydetti:

"4 bin yıllık devlet geleneğine sahip Türk milleti, çağdışı bu kalkışmayı yapan ihanet çetesinden hesap soracak ve özgürlüklerinin teminatı olan demokrasimize sahip çıkacak sorumluluğa ve kudrete sahip olduğunu olay olduğu günden bugüne kadarki süreçte bir kez daha kanıtlamıştır. Darbeler döneminin artık gerilerde kaldığını düşünürken yapılan bu korkunç girişim ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement