Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Karaman'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı devam eden gösteriler, 6'ncı gününe girdi.

21.07.2016 03:07

Karaman'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı devam eden gösteriler, 6'ncı gününe girdi.

Aktekke Kent Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Darbeye hayır" ve "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.

Karaman'da siyasi parti il başkanları ile 45 sivil toplim kuruluşu temsilcisi hazırladıkları bildiri ile darbeye karşı olduklarını belirtti.

CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da demokrasiye yapılan saldırıyı açık yüreklilikle parti adına bütün kitleler adına lanetlediklerini söyledi.

"Demokrasiyi geliştirmek ve derinleştirmek hepimizin ortak paydası oldu" diyen Ünver, şunları kaydetti:

"Biz Türkiye Cumhuriyeti'ni sokakta bulmadık. Kimse de bu cumhuriyeti bize altın tabak içerisinde sunmadı. Türkiye Cumhuriyeti devletini acıyla, kanla, gözyaşıyla kurduk. Yeniden bir devlet kurmak için verdiğimiz mücadele bütün dünyanın saygısını kazandı. Mazlum milletlere örnek bir devlet kurduk. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmakta cumhuriyeti kuranların çocuklarına yani bizlere mirastır. Her koşulda demokrasiyi savunmak hepimizin ortak görevi ortak paydası olmalıdır."

Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin ise geçmişe dair ne varsa bir kenara atılması gerektiğini belirterek, "Biz bir gemideyiz ve bu gemide hep birlikte ayakta kalmak zorundayız. Biliyoruz ki bu gemi su alırsa hep birlikte batacağız. Onun için bu dik duruşumuzu bu vatanımızı her zaman koruyalım. Bundan sonra neler yapabiliriz. Bu ülkeyi nasıl ayakta tutabiliriz ve bu ülkeyi yeniden büyük bir ülke haline getirebiliriz bunun mücadelesini hep birlikte verelim" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement