Finike'de 2 Dakikada 1 Kilo 750 Gram Bal Yiyerek Birinci Oldu - Son Dakika
Yerel

Finike'de 2 Dakikada 1 Kilo 750 Gram Bal Yiyerek Birinci Oldu

- Finike'de 2 dakikada 1 kilo 750 gram bal yiyerek birinci oldu Finike'de, 'Bal Gibi Festival' sloganıyla bal festivali düzenlendiANTALYA - Antalya'nın Finike ilçesinde 3'üncü Bal Festivali düzenlendi.

03.09.2018 16:17

- Finike'de 2 dakikada 1 kilo 750 gram bal yiyerek birinci oldu

Finike'de, 'Bal Gibi Festival' sloganıyla bal festivali düzenlendi

ANTALYA - Antalya'nın Finike ilçesinde 3'üncü Bal Festivali düzenlendi. Festivalde yapılan bal yeme yarışmasında ise 2 dakikada 1 kilo 750 gram bal yiyen Ayhan Azak birinci oldu.

Finike'de, 'Bal Gibi Festival' sloganıyla 3'üncü Bal Festivali düzenlendi. Festivale, AK Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve İbrahim Aydın, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Finike Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Finike İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Ali Gültekin, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bölge sakinleri ve bal üreticileri katıldı.

Festivalde, yapılan Likyalı Yörükler Patara Ekibi halk oyunları gösterisi büyük ilgiyle izlenirken, en iyi bal üreticisini seçme ve bal yeme yarışmasında ise en iyi balı üreten Arif Uçtu birinci, Merve Uçtu ikinci, Alim Tozlu üçüncü seçildi.

6 kişinin katıldığı bal yeme yarışmasında 50 yaşındaki Ayhan Azak, 2 dakikada 1 kilo 750 gram bal yiyerek birinci oldu. Yarışmada 2016 yılının birincisi Ali Atakan ikinci, Süleyman Kale üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara, Arıcılar Birliği ve Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu tarafından çeşitli ödüller verildi. Festivalde yaklaşık 500 kilonun üzerinde bal, tanıtım amaçlı kullanıldı. Yarışmalar sonunda festivale katkı sağlayanlara plaket takdim edildi. Festival Ümran Özdemir konseriyle sona erdi.

Finike\'de 2 Dakikada 1 Kilo 750 Gram Bal Yiyerek Birinci Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Finike'de 2 Dakikada 1 Kilo 750 Gram Bal Yiyerek Birinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement