Fıratlı Öğrenciler Yazarlık İçin Adım Atıyor - Son Dakika
Güncel

Fıratlı Öğrenciler Yazarlık İçin Adım Atıyor

Fıratlı Öğrenciler Yazarlık İçin Adım Atıyor

Balıkesir Özel Fırat Ortaokulu, öğrencilerine yazarlık kursu veriyor. "Yazarlık Atölyesi" adındaki etkinlik kapsamında kabiliyetli öğrenciler ve yazarımız bir araya geldi.

16.04.2016 13:49  Güncelleme: 13:56

Eğitimci yazar Mustafa Üftadeoğlu ile "çok okuyun, düşünün, hayal kurun ve yazın" temalarını işleyen öğrencilerin yazmaya ilgi göstermeleri amaçlanıyor.

Okulun Türkçe zümresi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen eğitimlerle öğrencilerin yazı yazma yetenekleri öne çıkarılarak gelişimlerine katkı yapılması amaçlanıyor. Yazarlık kursunda eğitimci yazar Mustafa Üftadeoğlu; örneklemeler, şiir, hikaye, okuma-dinleme ve tamamlama şeklinde öğrencilere sunum yaptı ve ardından öğrencilerin yazıları ile birebir ilgilendi.

Daha önce 'Pembe Düşler Kasabası' adında masal kitabı çıkartan öğrencilerle bu sefer hikaye, şiir, deneme ve masallar yazıldı. Yılsonuna kadar tamamlanması planlanan eserler kitap haline getirilecek.

Öğrencilerin edebiyat sevgilerinin artırılması, yazma kabiliyetlerinin cesaretlendirilmesi için atölye çalışması yaptıklarını belirten Türkçe Zümre Başkanı Dilek Eroğlu, "İnsanların kendilerine özgü bilgi ve tecrübeleri vardır. Kime edebiyattan, kimi şiirden, kimi de teknolojiden hoşlanır. İşte bu yüzden öğrencilerimiz de bireysel yeteneklerinin farkında olmalı ve onları geliştirmelidirler. Biz Türkçe zümresi olarak yazma becerisi gelişmiş öğrencilerimizin sevgileriyle sulayıp, kalemleriyle büyüttükleri bu güzel çalışmalarının, yazarımızın onlara verdiği eğitimle birer meyveye dönüşeceğini umut ediyoruz. Amacımız başta bu öğrencilerimiz olmak üzere yazmaya kabiliyeti olan tüm öğrencileri neler üretebileceklerini görmeleri açısından yüreklendirmektir. Zira biz onların geleceğin "ünlü şair ve yazarları" olacaklarından şüphe duymuyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fıratlı Öğrenciler Yazarlık İçin Adım Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement