Fırtına ve Yağış Muğla'yı Esir Aldı - Son Dakika
Yerel

Fırtına ve Yağış Muğla'yı Esir Aldı

Fırtına ve Yağış Muğla\'yı Esir Aldı

Muğla'nın Ula ile Köyceğiz ilçeleri şiddetli yağışlar nedeniyle adeta afet bölgesine döndü.

07.01.2012 15:09

Muğla'nın Ula ile Köyceğiz ilçeleri şiddetli yağışlar nedeniyle adeta afet bölgesine döndü. Ula'da meydana gelen sel nedeniyle 4 köyle bağlantı kesilirken, Köyceğiz'de ise ilçe merkezine giriş yolu kapandı, Yeni Mahalle ile Ulucamii mahallesinin yanı sıra bazı köylerde su baskınları meydana geldi.

Dün sabah saatlerinde başlayan etkili yağış özellikle akşam saatlerinde şiddetini artırırken, Lodos'un da etkisi ile fırtına oluştu. Gece saat 02.00 sıralarında Namnam çayının taşması üzerine Ula'ya bağlı Oyru köyüne su bastı. Oyru köyünden geçen karayolu da ulaşıma kapanınca Kavakçalı, Turgut, Balcılar köyleri ile Geyik Kanyonuna ulaşım tamamen kesildi. Evlerdeki su baskınlarının yanı sıra küçükbaş hayvanlarında etkilendiği yağışlar yüzünden bini aşkın vatandaşın mahsur kaldığı belirtiliyor.

Sabah saatlerinde ise Muğla- Antalya duble yolunun geçtiği Namnam Köprüsünü bir bölümünün yıkılması nedeniyle şehirlerarası trafik ulaşıma kapandı. Polislerin kontrolünde bir süre ilerleyen araçlara, ardından duble yolun sağlam bölümünden kontrollü geçiş sağlandı. Duble yolun bir bölümü halen trafiğe kapalı.

Köyceğiz'de de Çalca çayının taşması sonucu su baskınları meydana geldi. Yeni Mahalle ile Ulucami Mahallesinde birçok eve su bastığı Belediyenin de vatandaşları evlerini terk etmeleri konusunda anons yaptığı belirtiliyor.

Çayın taşması nedeniyle Köyceğiz ilçe merkezine ulaşımı sağlayan köprülü kavşakta sular altında kaldı. İlçe merkezine ana yoldan giriş halen sağlanamıyor.

Ayrıca Yeni Mahalle'de 6 evin yanı sıra, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı spor kompleksi, futbol sahası, okullar, hastane, garaj ve belediyenin iş makinelerinin bulunduğu alan da sular altında kaldı. Yağışlar ve çay sularının da etkisi ile Köyceğiz Gölü'nün de suları yükseldi. Köyceğiz kordonunda bağlı bulunan 2 büyük tur teknesi ile 2 küçük Sandal batarken, iki tur teknesi de rüzgarın etkisiyle çarpıştı, teknelerde hasar meydana geldi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fırtına ve Yağış Muğla'yı Esir Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement