FKF'li Öğrenciler ve Birleşik Haziran Hareketinden Eylem - Son Dakika
Güncel

FKF'li Öğrenciler ve Birleşik Haziran Hareketinden Eylem

FKF\'li Öğrenciler ve Birleşik Haziran Hareketinden Eylem

Fikir Kulüpleri Federasyonu üyesi öğrenciler ve Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

23.01.2015 17:04  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi öğrenciler ve Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Her iki eylemci grup da verdikleri karnelerle iktidarı sınıfta bıraktı.

Haber Özkan ARSLAN - Kamera Enver ALAS İstanbul DHA

2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle, Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi öğrenciler ve Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Her iki eylemci grup da, verdikleri karnelerle iktidarı sınıfta bıraktı.

FKF üyesi yaklaşık 100 öğrenci, saat 13.00 sıralarında Çemberlitaş Tramvay Durağı'nda toplanarak, Cağaloğlu'ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdü.

'Gericiliğin üzerine yürüyoruz' yazılı pankart açan eylemciler, sık sık 'Liseliler yürüyor, hesap soruyor, 'Kindar, dindar nesil olmayacağız şeklinde slogan attı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde öğrenciler adına açıklama yapan Onurcan Yağcı, iktidara verdikleri karneyi açıkladı. Karnede, iktidara, müfredattaki derslerden 'sıfır', siyasi konularda iktidara yakıştırılan derslerden ise '5' verildi. Açıklamada, iktidarın sınıfta kaldığı belirtilerek, 'Kurmak istediğiniz gerici ülkeye, yaratmak istediğiniz kindar ve dindar nesli yaratmanıza izin vermeyeceğiz denildi.

BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ DE İKTİDARI SINIFTA BIRAKTI

Birleşik Haziran Hareketi üyesi yaklaşık 50 kişi de, saat 14.30 sıralarında aynı yerde toplanarak, 'Laik ve Bilimsel Eğitim için 11 Şubat Çarşamba günü boykottayız yazılı pankart açtı.

'AKP elini eğitimden çek şeklinde slogan atan eylemciler, iktidarın eğitim politikalarını eleştiren yazıların bulunduğu dövizlerin yanı sıra hazırladıkları karneleri de ellerinde taşıdı.

Karnedeki notların neden verildiği tek tek açıklanırken, karnenin sonuç kısmında 'Sınıfta kaldı bölümü işaretlendi.

Eylem, ikinci dönemin başladığı hafta olan 11 Şubat Çarşamba günü, zorunlu din derslerinin kaldırılması talebiyle yapılacak '1 gün okula gitmeme' eylemine çağrı ile sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel FKF'li Öğrenciler ve Birleşik Haziran Hareketinden Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement