Foça - Suruç'ta Kaybedilenler Foça'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Foça - Suruç'ta Kaybedilenler Foça'da Anıldı

Foça - Suruç\'ta Kaybedilenler Foça\'da Anıldı

Suruç'ta kaybedilenler Foça'da anıldı İZMİR'in Foça İlçesi'nde Suruç saldırısını protesto etmek amacıyla toplanan 'Foça Demokrasi ve Barış Güçleri' adına basın açıklaması yapan şair Namık Kuyumcu, hükümeti eleştirerek "İktidar halkı güven altında tutmak bir yana, baştan beri bu canilere tolerans gösterdi.

25.07.2015 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suruç'ta kaybedilenler Foça'da anıldı

İZMİR'in Foça İlçesi'nde Suruç saldırısını protesto etmek amacıyla toplanan 'Foça Demokrasi ve Barış Güçleri' adına basın açıklaması yapan şair Namık Kuyumcu, hükümeti eleştirerek "İktidar halkı güven altında tutmak bir yana, baştan beri bu canilere tolerans gösterdi. IŞİD'le işbirliği şaibelerini temizleyemedi" dedi.

Foça Demokrasi Meydanı'nda dün (Cuma) saat 19.30 sıralarında başlayan basın açıklamasına Foça Forum Platformu, CHP ve HDP İlçe Örgütü üyeleri ile Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Birleşik Haziran Hareketi (BHH) temsilcileri, bazı yazar ve sanatçılar katıldı. 'Foça Demokrasi ve Barış Güçleri' adına konuşan şair Namık Kuyumcu, Urfa'nın Suruç İlçesi'nde katledilen 32 genci gezi bahçesinin renkli çiçekleri olarak nitelendirerek emniyet ve güvenlik güçlerine karşı yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu söyledi. Katledilen gençlerin ülkenin dört bir yanından kitap, oyuncak, barış duyguları ve kardeşlik türküleriyle Kobani'ye IŞİD canilerinin talan ettiği yaşamın yeniden kurulmasına omuz vermek için gitmek istediğini belirten Kuyumcu, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Çerkez ya da Arap kimliğiyle biraraya geldiklerini dile getirdi. Canlı bombanın vicdan sahibi insanların kalbinde patlatıldığını savunan Kuyumcu, "AKP iktidarı halkı güven altında tutmak bir yana, baştan beri bu canilere tolerans gösterdi. IŞİD'le işbirliği şaibelerini temizleyemedi. İktidar sözcüleri olayı bulandırmaya, Kürt ve Türk halklarının kardeşliğinin arasına nifak sokmaya, bölgeyi kanla yıkamaya çalışıyor. Kanın akışını koşulsuz durdurmalıyız. Kimse intikam hırsına kapılmamalıdır" dedi.

Polisin güvenlik çemberine aldığı alanda Kürtçe ve Türkçe slogan atmak isteyen bazı kişilere izin verilmedi. Katliamda hayatını kaybeden gençlerin fotoğraflarını taşıyan katılımcılar, meydana serilen 'Suruç'ta Katliam Var YASTAYIZ' yazılı siyah pankarta kırmızı karanfiller bıraktı. Kısa süreli oturma eyleminin ardından grup sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Foça - Suruç'ta Kaybedilenler Foça'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement