Fotofest'de Ödül Sevinci - Son Dakika
Yerel

Fotofest'de Ödül Sevinci

Fotofest\'de Ödül Sevinci

2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödüllerinin verildiği görkemli törenle sona erdi.

21.09.2012 23:50  Güncelleme: 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'yı bir haftadır fotoğrafın en renkli detaylarıyla buluşturan '2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali' (FotoFest), ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödüllerinin verildiği görkemli törenle sona erdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve BUFSAD işbirliğiyle BTSO ana sponsorluğunda düzenlenen '2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali', ödül heyecanına sahne oldu. Türkiye'nin ilk uluslararası fotoğraf festivali FotoFest, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) düzenlenen törende, yine fotoğraf sanatının farklı hayatları bir araya getirdiğini gözler önüne serdi. Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, FotoFest kapsamında uluslararası ve ulusal alanda yapılan yarışmalarda dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödüllerini verdi. Bursa'nın pek çok özelliği bünyesinde barındırdığını söyleyen Başkan Altepe, FotoFest sayesinde fotoğrafa gönül veren sanatçıların da kentin güzelliklerine şahit olduğunu vurguladı. Bu yıl 2.'si gerçekleştirilen FotoFest'in Bursa'ya renk kattığını ve artık geleneksel bir hal aldığını ifade eden Başkan Altepe, "Sanat dolu bir haftada Bursa, sanatta da öncü olduğunu gösterdi. Bursa'nın caddeleri en özel fotoğraflarla doldu taştı. Dünyanın güzelliklerini yansıtan özel eserler sanatseverlerle buluştu. Bursa'nın güzellikleri de fotoğrafçıların karelerinde dünyaya yayıldı" diye konuştu.

"FOTOĞRAFIN KALBİ BURSA'DA ATTI"

Başkan Altepe, dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda fotoğraf sanatçısının Bursa'da fotoğraf tutkunlarıyla bir araya geldiğini anlatarak, "Bursa FotoFest, şehirle sanatın nasıl buluştuğunu, el ele verildiğinde nasıl güzelliklerin ortaya çıkarılabildiğini gösterdi. Dünyaca ünlü sanatçılar deneyimlerini paylaştı. Fotoğrafın kalbi Bursa'da attı. Ancak önemli olan sürekliliğin sağlanmasıdır. Fotoğraf, bir hafta boyunca Bursa'da gündem oldu. Bu yıl geçen yıldan daha iyi bir şekilde gerçekleştirilen festivalimizi gelecek yıl bu yılın da üzerine katarak daha da güzel şekilde hayata geçireceğiz. Festival kentte büyük heyecan yaşattı. Fotoğrafın toplum tarafından farkedilmesi noktasında önemli adımlar atıldı" dedi.

Vali Şahabettin Harput ise anlamlı çalışmadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile çalışma arkadaşlarını tebrik etti. Vali Harput, kültürüyle, tarihiyle, doğasıyla, yeşiliyle ve daha pek çok özelliğiyle önemli bir kent olan Bursa'nın her zaman muhteşem bir şehir olduğunu gösterdiğini, FotoFest süresince de her bir fotoğrafta kente ve insana dair herşeyin gözler önüne serildiğini vurguladı.

ÖDÜL SEVİNCİ

Bursa FotoFest 2012'den kesitlerin yer aldığı filmin gösteriminin de yapıldığı törende, konuşmaların ardından ödüller sahiplerini buldu. Aynı zamanda, organizasyona sponsor olan kişi, kurum ve kuruluşlara plaket, gönüllülere de teşekkür belgeleri takdim edildi. Kent Konseyi Özel ödüllerini ise Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala verirken, festival bünyesinde hayata geçirilen 'Maket Kitap' yarışması ödülünü de 'Evden Uzakta' adlı eseriyle Kürşat Bayhan kazandı. Bayhan'a ödülünü FotoFest Genel Sanat Yönetmeni Şef Küratör Merih Akoğul ile Uluslararası Fotoğrafçılar Küratörü Jason Eskenazi verdi.

YOĞUN BAŞVURU

FotoFest bünyesinde yapılan 'İnsanlığın İzleri' temalı uluslararası fotoğraf yarışmasına, 49 ülkeden 419 fotoğrafçı bin 975 eserle başvurdu. 11 eser dereceye girerken, 324 fotoğraf sergilenmeye değer görüldü. 'Kentin İzleri' konulu ulusal fotoğraf yarışmasına ise 41 ilden 562 fotoğrafçı 2 bin 501 eserle başvuru gerçekleştiriken, 8 fotoğraf dereceye girdi. 103 eser ise sergilenmeye değer görüldü.

Yarışmaların sonuçları ise şöyle:

"İnsanlığın İzleri" Temalı Uluslararası Fotoğraf Yarışması

UPI Altın Madalya - Anjan Kumar Kundu - Hindistan

UPI Gümüş Madalya - Melih Sular - Türkiye

UPI Bronz Madalya - Fatih Balkan - Türkiye

Mansiyon 1 - Ayça Erşen Danyeli - Türkiye

Mansiyon 2 - Denis Felix - Fransa

Mansiyon 3 - Metzakis Manolis - Yunanistan

Mansiyon 4 - Fyodor Savintsev - Rusya

Mansiyon 5 - Ahmet Fatih Sönmez - Türkiye

Mansiyon 6 - Alireza Vahid - İran

Kent Konseyi Özel Ödülü - Meral Kuru - Türkiye

Jüri Özel Ödülü - Cihan Karaca - Türkiye

"Kentin İzleri" Temalı Ulusal Fotoğraf Yarışması

1.'lik Ödülü - Ali Işık - Konya

2.'lik Ödülü - Mahmut Orhan Örtücü - İstanbul

3.'lük Ödülü - Sebahattin Özveren - İstanbul

Mansiyon 1 - M.Bilgehan Tuzcu - İstanbul

Mansiyon 2 - Arzu İbranoğlu - Kocaeli

Mansiyon 3 - Arzu İbranoğlu - Kocaeli

Kent Konseyi Özel Ödülü - Cemal Çetin - İzmir

Jüri Özel Ödülü - Ahmet Fatih Sönmez - Van - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fotofest'de Ödül Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement