Fransa, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'daki "şiddet olaylarından" endişeli - Son Dakika
Güncel

Fransa, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'daki "şiddet olaylarından" endişeli

Fransa, işgal altındaki Doğu Kudüs\'te Mescid-i Aksa\'daki "şiddet olaylarından" endişeli

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yardımcısı Francois Delmas, ülkesinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da meydana gelen "şiddet olaylarından" endişeli olduğunu belirtti.

07.04.2023 19:42  Güncelleme: 19:46

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yardımcısı Francois Delmas, ülkesinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da meydana gelen "şiddet olaylarından" endişeli olduğunu belirtti.

Delmas, bakanlığın haftalık basın toplantısında AA muhabirlerinin de aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AA muhabirinin, "Son günlerde Harem-i Şerif'te (Mescid-i Aksa) İsrail polisinin Filistinli cemaate uyguladığı şiddet konusunda yorumuz nedir?" sorusuna Delmas, "Harem-i Şerif'teki şiddet olaylarından duyduğumuzu endişeyi dile getirdik." yanıtını verdi.

Delmas, tarafları Kudüs'te bulunan kutsal mekanlardaki tarihi statükoya saygı göstermeye ve şiddetin artmasını körükleyecek herhangi bir eylemden kaçınmaya çağırdı.

Francois Delmas, İsraillilere ve Filistinlilere, Ürdün'ün Akabe kenti ve Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde aldıkları taahhütlerini yerine getirme çağrısında bulundu.

Delmas'a ayrıca, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'nın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sözlerini "iki yüzlülük, yalan yaymak ve şantaj" olarak nitelediği konuşması soruldu.

Delmas, Zaharova'nın sözlerini "alakasız" olarak niteleyerek, Rusya'nın birçok alanda ciddi şekilde dezenformasyon yaptığını ileri sürdü.

AA muhabirinin, Macron'un "Rusya'ya yardımcı olacak ülkelerin, Rusya'nın suç ortağı olarak kabul edecekleri" yönündeki açıklamasıyla ilgili sorusunu cevaplayan Zaharova, açıklamaya tepki göstermişti.

Zaharova, "Ülkemize yardım etmek ve ülkemizle etkileşimde bulunma, işbirliği yapma niyetinde olan ülkelere yönelik tehditler, açıkça şantajdır. Egemen ülkelerle bu şekilde konuşma hakkının kimin tarafından verildiğini anlamak mümkün değil. Kimsenin böyle bir hakkı yoktur. İlk önce kendi egemen, bağımsız politikasını uygulamayı, ulusal çıkarlarını savunmayı öğrensinler." diye konuşmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'daki 'şiddet olaylarından' endişeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement