Galata İş Melekleri'nden Dopios'a Stratejik Yatırım - Son Dakika
Güncel

Galata İş Melekleri'nden Dopios'a Stratejik Yatırım

GBA, bu yatırımla San Francisco ile iş bağlantılarını güçlendirirken, girişimin Türkiye pazarına girmesine de destek olacak.

20.07.2015 13:40

Türkiye'nin ilk melek yatırım organizasyonlarından Galata İş Melekleri (Galata Business Angels – GBA) yatırımcıları, tatil anlayışını değiştirme hedefiyle yola çıkan ve bireylerin seyahat deneyimini farklılaştırmayı hedefleyen Yunanistan merkezli, San Francisco çıkışlı Dopios adlı girişime 70 bin avro'luk yatırım yaptı.

Yeni yerler keşfetmeyi kolaylaştırmak için büyük tur şirketlerini araya sokmadan turistler ile seyahat edilen bölgedeki halkı buluşturan ve özelleştirilmiş bir yolculuk deneyimi sunan seyahat topluluğu Dopios, Openfund grubunun da katılımıyla, Galata İş Melekleri (GBA) yatırımcıları Melih Ödemiş, Ahu Serter ve Arif Akdağ'dan toplam 70 bin avro'luk yatırım desteği aldı. Bu yatırımla birlikte GBA, toplamda 16 girişime yatırım yapmış oldu.

GBA Başkanı Emre Kurttepeli, Türkiye'nin turizm potansiyelini öne çıkaracak yepyeni bir yatırım olması nedeniyle Dopios'un önemine değinirken, GBA üyelerinin yatırımıyla ilgili şunları söylüyor: "Şu anda dünya çapında 800'den fazla deneyim ile 80'den fazla ülkede faaliyet gösteren ve yerel halktan 2500 kişiye ulaşan Dopios, artık İstanbul'daki seyahat topluluklarından başlayarak zaman içinde Türkiye'nin dört bir yanına yayılacak ve ülkemizin mevcut turizm potansiyeline bambaşka bir boyut katacak. Biz de bu süreçte, GBA olarak Avrupa merkezli bir girişime yaptığımız dördüncü yatırım olma özelliğini taşıyan bu yatırımda Dopios'un Türkiye'de sağlam adımlarla piyasa hâkimiyeti kazanması ve turizm sektöründe sürdürülebilir bir başarı yakalaması için desteğimizi sürdüreceğiz."

GBA yatırımcılarından Melih Ödemiş ise, Dopios'un özellikle Türkiye'de özgün ve bağımsız seyahat anlayışının yaygınlaşmasında önemli bir rol oynayacağını belirtiyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: "Dopios, Türkiye'de alternatif ve özgür bir tatil anlayışının doğmasını sağlayacak. İnsanlar, çoğu zaman yerel dokunun keşfedilmesine olanak tanımayan tur operatörlerinin sunduğu paket programlar yerine, kendi zevkleri ve tercihleri doğrultusunda belirlediği rotalarda kendisi gibi düşünen gezginlere ve kendilerine rehberlik etmek isteyen bölge halkına bundan böyle Dopios üzerinden kolaylıkla ulaşabilecek."

Dopios kurucusu ve CEO'su Alex Trimis ise, "Bu yatırım desteğiyle iş modelimizin işlerliğini kanıtlama şansını elde edeceğiz. Fakat daha da önemlisi, Türkiye gibi eşsiz bir konuma ve doğal güzelliklere sahip bir ülkede teknolojinin avantajlarını kullanarak gezginler için yepyeni fırsatlar yaratacak, otantik seyahatler için güvenilir bir platform kuracağız. Bu anlamda Türkiye'yle ilişkilerimizi güçlendirme fırsatını bize veren GBA yatırımcılarına bir kez daha teşekkür ediyoruz" diyor.

Otantik ama özgür seyahatler için Dopios

Dopios, yolcuların seyahat ettikleri ülkede uçaktan indikleri andan ülkelerine geri döndükleri ana kadar gezginler için bir destek katmanı oluşturuyor. Bugüne kadar hiçbir girişimin veya şirketin hesap etmediği bir alana, yani yereldeki seyahatlerin nitelik ve niceliğine odaklanan Dopios, seyahat bütçesinin yüzde 58'ini oluşturan yereldeki yolculukları kolaylaştırmayı ve özelleştirmeyi hedefliyor. Dopios, teknolojinin yetersiz kaldığı, akıllı telefon kapsama alanlarının kısıtlı olduğu veya roaming ücretlerinin yüksek olduğu yurt dışı seyahatlerinde, yola çıkmadan önce gezginlere rehberlik ediyor.

Dopios'un piyasaya sürdüğü en popüler hizmetlerden biri olan Welcome (welcomepickups.com) ise, gidilen şehir veya ülkeyle ilgili bilgileri paylaşabilecek, o bölgeyi iyi tanıyan kişileri ve yerel halkı gezginlerle buluşturuyor. Bu kişi, havalimanından gidilecek yere transferlerde dostane bir karşılamayla yardımcı olabilecek yerel halktan biri de olabilir, şehirdeki en iyi alışveriş noktalarını bilen ve alışveriş tutkunlarını seyahat kitaplarında olmayan mağazalara götürecek biri de…

Dopios tarafından gerekli eğitimlerin verildiği, kimlik bilgilerinin ve güvenlik önlemlerinin alındığı bu sistemde, gezginler aynı zamanda ücretsiz tavsiye alabiliyor, yerel rehber kiralayabiliyor ve sokak sanatı, şarap tatma, küçük berber dükkanları ve yerel lezzetler gibi birbirinden farklı otantik turları bölge halkının rehberliğinde tercih edebiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Galata İş Melekleri'nden Dopios'a Stratejik Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement