Galataport İhalesinde 702 Milyon Dolarla En Yüksek Teklifi Doğuş Holding Verdi - Son Dakika
Ekonomi

Galataport İhalesinde 702 Milyon Dolarla En Yüksek Teklifi Doğuş Holding Verdi

Galataport İhalesinde 702 Milyon Dolarla En Yüksek Teklifi Doğuş Holding Verdi

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Galataport olarak bilinen Salıpazarı Liman Sahası'nın 30 yıl süreyle işletme hakkı verilmesi yöntemiyle özelleştirilme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde, 702 milyon dolarla en yüksek teklifi Doğuş...

16.05.2013 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Galataport olarak bilinen Salıpazarı Liman Sahası'nın 30 yıl süreyle işletme hakkı verilmesi yöntemiyle özelleştirilme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde, 702 milyon dolarla en yüksek teklifi Doğuş Holding verdi Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Galataport olarak bilinen Salıpazarı Liman Sahası'nın 30 yıl süreyle işletme hakkı verilmesi yöntemiyle özelleştirilme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde, 702 milyon dolarla en yüksek teklifi Doğuş Holding verdi.

Özelleştirme İdaresinde, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihalenin nihai pazarlık görüşmesinde ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. İhalede, Doğuş Holding AŞ, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ, Polimeks-Folkart-Sembol Ortak Girişim Grubu, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Global Yatırım Holding AŞ-Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ-Delta Proje İnşaat Turizm ve Sanayi AŞ Ortak Girişim Grubu yarışırken, 1. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Polimeks-Folkart-Sembol Ortak Girişim Grubu, 2. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ elenirken, kalan 3 firmayla açık artırmaya geçildi.

Açık artırmada başlangıç tutarı 701 milyon dolar, artırım aralığı ise 1 milyon dolar olarak belirlenirken, Global Yatırım Holding AŞ-Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ-Delta Proje İnşaat Turizm ve Sanayi AŞ Ortak Girişim Grubu ile Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ'nin başlangıç tutarını artırmaması üzerine, ihalede başlangıç tutarını 1 milyon dolar artırarak en yüksek teklifi 702 milyon dolar ile Doğuş Holding vermiş oldu.

-İLK İHALEDE 3.5 MİLYAR EURO TEKLİF GELMİŞTİ-

Galataport için "Yap-işlet-devret" modeli çerçevesinde 49 yıllık işletme hakkını kapsayan ilk ihale 2005 yılında yapılmış ve ihalede en yüksek teklifi, 3 milyar 538 milyon 449 bin 233 euro ile Royal Caribbean Cruises LTD'nin önderliğindeki konsorsiyum vermişti. İhale, Danıştay tarafından iptal edilmişti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Galataport İhalesinde 702 Milyon Dolarla En Yüksek Teklifi Doğuş Holding Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement