Gamex 2015 Fuarı Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Gamex 2015 Fuarı Başladı

İSTANBUL (AA) - Rönesans Fuarcılık Başkanı İsmet Göksel, 10 yıldır düzenlenen GameX Fuarı'nın Balkanlardan Orta Doğu'ya uzanan bölgedeki ilk ve tek uluslararası fuar olduğunu belirterek "GameX'in en önemli özelliklerinden biri en son yeniliklerin anında fuara yansımasıdır" dedi.

17.12.2015 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL  (AA) - Rönesans Fuarcılık Başkanı İsmet Göksel, 10 yıldır düzenlenen GameX Fuarı'nın Balkanlardan Orta Doğu'ya uzanan bölgedeki ilk ve tek uluslararası fuar olduğunu belirterek "GameX'in en önemli özelliklerinden biri en son yeniliklerin anında fuara yansımasıdır" dedi.

Dünya ekonomisinde yaklaşık 115 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşan dijital eğlence ve oyun sektörünü Türkiye'de buluşturan GameX 2015 Uluslararası Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında başladı. Fuarın açılışında konuşan Göksel, bu yıl 10'uncusu düzenlenen GameX 2015'e 100'ün üzerinde yerli ve yabancı firmanın katıldığını belirterek bu firmaların oyun sektöründeki en önemli firmalar olduğunu ve yüz milyonlarca insan için oyun ürettiklerini söyledi.

"Artık dünyada oyun, sadece oyun değildir" diyen Göksel, Türk üreticilerin de dijital eğlence ve oyun sektöründe öne çıkmaya başladığını aktardı. Göksel, şunları kaydetti:

"Artık uluslararası düzeyde oyun geliştiricilerimiz mevcut. Bu firmalarımız iki farklı kulvarda yazılım ve üretim geliştiriyorlar. Bunlardan birincisi masa üstü online oyunlar, ikincisi ise mobil oyun sektörü. Özellikle global mobil oyun sektöründe çok sayıda indirilen Türkiye orijinli oyun bulunuyor. Türki Cumhuriyetler, Arap Yarımadası ve Orta Doğu bölgesinde de oyun yayıncılığı yapan çok başarılı Türk firmaları mevcut.  Bu firmalar sektörde de söz sahibi olmaya başladı."

Fuarda yeni oyunların lansmanları da yapılacak

20 Aralık Pazar gününe kadar sürecek GameX 2015'e, 100'ün üzerinde yerli ve yabancı dijital eğlence ve oyun firması katılıyor. Dünyayı peşinden sürükleyen birçok dijital oyunun Türkiye tanıtımlarının yapılacağı fuarda görsel şovlara, yeni oyunların lansmanlarına ve dünya çapındaki oyun turnuvalarına yer verilecek.

GameX ziyaretçileri bir yandan oyun oynarken, diğer yandan hediyeli yarışmalarda mücadele edecekler. Ayrıca en yeni teknoloji ile yapılmış olan dijital eğlence ürünleri de GameX 2015'de yerini alıyor. Yarış oyunları severlerin ilgi gösterdiği en yeni simülatörlerin sergileneceği fuarda, Türkiye'nin ünlü motor sporları pilotları da oyuncular ile yarışacak.

Son yılların popüler değeri e-spor etkinliklerinin gerçekleştirileceği fuarda, Türkiye'nin en ünlü e-spor takımları ve oyuncularının ziyaretçiler ile buluştuğu gösteri maçları da organize edilecek.

GameX 2015'e katılan birçok firma stantlarında dünyanın en popüler konsol oyunlarını da oynatacak ve bu oyunlarda hediyeli yarışmalar yapacak.

GameX 2015'de OYUNDER tarafından "Oyun Geliştiriciliği, Oyun Yayıncılığı, Kamu Destek ve Teşvikleri ve Oyun Dünyasında Kadınlar" gibi başlıklarla seminer, panel ve atölyeler de düzenlenecek.

GameX Ödülleri sahiplerini buldu

Fuarda, ayrıca 86 bin kişinin 214 bin oy kullanarak sonuçlarını belirlediği GameX Ödülleri de sahiplerine dağıtıldı. Ödül verilen katagoriler ve kazanan firmalar şöyle:

En İyi Yerli Oyun: Zula

En İyi FPS Oyunu:  Wolfteam

En İyi MMORPG Oyunu: Knight Online

En İyi MOBA Oyunu: League of Legends

En İyi Web Tabanlı Oyun: Legend Online

En İyi Free To Play Oyun: Goley

En İyi Oyun Yayıncı Firma: Mynet

En İyi Mobil Oyun: Nusrat

En İyi Mobil Oyun Yayıncı Firması: Netmarble (Joygame)

Yılın Yerli Online Video Yayıncısı (Streamer, Youtuber): Jahrein/ Ahmet Sonuç

Yılın Yerli E-Spor Takımı: Dark Passage

Yılın Yerli E-Spor Oyuncusu: Mustafa Kemal "Dumbledoge" Gökseloğlu

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gamex 2015 Fuarı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement