Gazeteci Bülent Keneş Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Bülent Keneş Serbest Bırakıldı

Atatürk Havalimanında gözaltına alınan eski Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, mahkemede ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

11.12.2015 11:45  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan eski Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, mahkemede ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Sosyal paylaşım sitesinden yazdığı yazılarda Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava kapsamında mahkemeye gitmediği için hakkında çıkarılan yakalama kararı dolayısıyla gözaltına alınan Keneş, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Keneş, 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Keneş, davaya konu tweetleri kendisinin yazdığını ifade ederek, "Bir itirazım yoktur. Doktora tezi danışmanım da olan Başbakana hakaret etme kasıt ve niyetinde değilim. Çünkü yazmış olduğum şeyler daha önce onun açıklamış olduğu somut konularla ilgili açıklamalar olup, yüzde 79 ile ilgili yazı ise bir anket araştırması sonucudur. Benim kişisel tespitlerim değildir ve bu durum medyada yer almıştır" dedi.

Türkiye bir hukuk devleti ise yazdığı yazılarında bahsettiği hususların hakaret olmayacağını öne süren Keneş, "Aksi durumda Sayın Başbakan'ın da kendi açıklamalarıyla ilgili olarak böyle bir suçtan yargılanması gerekirdi. Benim daha önce yapmış olduğum savunmalar da doğrudur. Aynen tekrar ederim. Suçsuzum, beraatime karar verilmesini, mahkeme aksi kanaatteyse hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep ederim" diye konuştu.

Hakim Rüveyde Çakmak Kaner, sanık Keneş'in salıverilmesine hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Adliye çıkışında açıklama yapan Keneş, gazeteci olarak gazetelerin konusu olmaktan bıktığını söyledi. Türkiye'de gazetecilerin son birkaç yıldır özellikle haberin konusu haline geldiğini öne süren Keneş, günlük programından alıkonulduğunu savundu.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun avukatı vasıtasıyla Keneş'ten şikayetçi olduğu, Keneş'in twitter isimli sosyal paylaşım sistesinden farklı gün ve saatlerde Başbakana yönelik hakaret içerikli söz ve resimlerden oluşan tweetler attığı ve yazılar yazdığı belirtildi.

İddianamede, şüpheli Bülent Keneş hakkında "kamu görevlisine görevinden dolayı sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile alanen hakaret" suçundan 1 yıl 3 aydan 4 yıldan 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci Bülent Keneş Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement