Gazeteci Metin Turan - - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Metin Turan -

Gazeteci Metin Turan -

Mısır'da, ağustos ayında tutuklanan ve yaklaşık 4 ay sonra serbest bırakılan TRT Kahire muhabiri Metin Turan, annesini görmek için İzmir'e geldi.

02.01.2014 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, ağustos ayında tutuklanan ve yaklaşık 4 ay sonra serbest bırakılan TRT Kahire muhabiri Metin Turan, annesini görmek için İzmir'e geldi.

Tarifeli Türk Hava Yolları uçağıyla saat 02.35'te İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen Turan'ı, annesi Fadime Turan (71), ağabeyi Fikret Turan (51) ile yeğeni Enes Turan (18) karşıladı.

Havalimanı kapısından çıkar çıkmaz telefona sarılan Turan, annesinin yanına koşarak gittik. Turan, elini öptüğü annesine uzun uzun sarıldı. 1.5 yıldır birbirlerini görmeyen anne oğul havalimanı kapısında hasret giderdi.

TRT muhabiri Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de bir gazeteci olduğunu belirterek, ''Habere gitmiştik haber olduk. 4 ay hapiste kaldıktan sonra annemin yanındayım, çok mutluyum. Allah kimseye böyle bir şey nasip etmesin'' dedi.

Turan, 22 yıldır Kahire'de olduğunu ve eğitimleri aksamasın diye çocuklarını getiremediği belirterek, şöyle konuştu:

''Annemi, ağabeyimi ve yakınlarımı görmeye geldim. Zaten Dışişleri Bakanlığı annemi, ağabeyimi, ablamı ve diğer ağabeyimi Kahire'ye getirmiş ve hapishanede görüşmüştük. Yıllar sonra aile toplantısını Kahire'de bir hapishanede gerçekleştirdik. Bu arada bu konuda emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Tabi ki görevim icabı oradayım. Ben hapishanedeyken bir bebeğim daha oldu. Çocuklarım orada, 2 hafta içinde onların yanına tekrar döneceğim."

-"Sivil toplum örgütlerinin harekete geçmesi gerekir"-

Diğer tutuklu Türk vatandaşlarının zor durumda olduğunu anlatan Turan, ''İki kardeşimiz daha tutuklu. Biri öğrenci Emre Gürbüz, diğeri işadamı. Onların da bir an önce ailesine ve yuvasına kavuşmasını diliyorum. Emre, benim kaldığım hapishanede kalmıştı, ziyaret ettim. Konuştuk, dertleştik. Onun da en kısa zamanda hürriyetine kavuşmasını diliyorum. Ancak sivil toplum örgütlerinin harekete geçmesi gerekir. STK'lar bu işi çözebilirler, siyaset olmadan bu iş çözülebilir diye düşünüyorum'' ifadesini kullandı.

Anne Fadime Turan da 1.5 yıldır oğlunu görmediğini, fazla konuşmak istemediğini belirterek, ''Herkesi çıkarsınlar, herkes ailesine kavuşsun'' diye konuştu.

Turan ailesi, daha sonra dinlenmek üzere evlerine gitti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci Metin Turan - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement