Gazeteci-yazar Vahittin Bozgeyik, Mezarı Başında Dualarla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Gazeteci-yazar Vahittin Bozgeyik, Mezarı Başında Dualarla Anıldı

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Vahittin Bozgeyik, ölümünün 7.yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

01.04.2012 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Vahittin Bozgeyik, ölümünün 7. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Ölümünün 7. yıl dönümünde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılan Bozgeyik'in doğduğu Devehöyük köyündeki mezarında düzenlenen törene, birçok gazeteci ve yazar arkadaşlarının yanı sıra Şehitkamil eski Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik ile ailesi katıldı.

Mezarı başında Kur'an-ı Kerim okunan törende, duaların ardından, şair İbrahim Halil Aycan, Vahittin Bozgeyik'in yeni çıkan şiir kitabından şiirler okudu. Merhumun gazeteci ve yazar arkadaşları da duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Duygu dolu anların yaşandığı tören, dua ve şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

-Bozgeyik kimdir-

1945 yılında Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Devehöyük köyünde dünyaya gelen Vahittin Bozgeyik, ilk, orta ve lise tahsilini Gaziantep'te yaptı. 'Güney Sokaklarında' isimli şiir kitabını daha lise öğrencisiyken 1966 yılında yayınlayan Vahittin Bozgeyik, 1966 yılında Hisar Dergisi tarafından Türkiye çapında yapılan liseler arası şiir yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu.

Profesyonel gazetecilik hayatına, 1969 yılında Gaziantep Zafer Gazetesi'ni kurarak başladı. Yıllarca Gaziantep'te gazetecilik yapan Bozgeyik, televizyon program yapımcılığı ve yönetmenliği de yaptı. Birçok yerel televizyonda kültür ve sanat ağırlıklı programlar yapan ve sürekli sarı basın kartı sahibi olan Bozgeyik, Şehitkamil Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü görevinde de bulunmuştu.

Bozgeyik'in ölümünden kısa bir süre önce yazdığı, "Unutuldun" isimli bestesi ise Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Duman son kasetinde yer aldı. Bozgeyik 2 Nisan 2005'te evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazeteci-yazar Vahittin Bozgeyik, Mezarı Başında Dualarla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement