Gaziantep - Başkan Şahin, Öğretmenlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep - Başkan Şahin, Öğretmenlerle Buluştu

Gaziantep - Başkan Şahin, Öğretmenlerle Buluştu

Başkan Şahin, öğretmenlerle buluştuGAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programda öğretmenlerle bir araya geldi.

25.11.2016 00:54

Başkan Şahin, öğretmenlerle buluştu

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programda öğretmenlerle bir araya geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir otelde düzenlenen programa katıldı. Programa Fatma Şahin'in yanı sıra; İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve kentte görev yapan 550 öğretmenler katıldı. Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin sevgi, fedakarlık, emek ve gayretle yapılan bir meslek olduğunu belirterek öğretmenlerin öncü, lider ve kuşatıcılar olduğunu kaydetti. Fatma Şahin, şunları söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak doğumdan, ölüme kadar herkesin yaşamına dokunacak eğitim projeleri üretmeye başladık. Bir taraftan gebe okulu açarken, hamile bir annenin ihtiyaç duyduğu bilgiyi ona verirken, bir taraftan da bir çocuk zorunlu eğitimin dışında kaldıysa, aile baskısıyla evlendirilmek zorunda kalıyorsa, çocuk- gelin olma durumuyla karşı karşıya kalıyorsa, 19 STK ile beraber biraya gelip, 'Gelin etmeyin çocuğunuzu okula gönderin' kampanyası başlattık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bunu çok iyi bir şekilde yürütüyoruz. Sahaya indik. Rehber öğretmenlerimizle çalıştık, muhtar ve kanat önderimizle görüştük. Bu konuya karşı çıkan herkesle görüştük. 50 bin kişiye ulaştık. Bir iletişim hattı kurduk. 'Bu durumdan dolayı şikayetçi bir kızımız varsa bizleri arayabilir' dedik. Bu konuda gerekli durumlara müdahale ederek, çocuklarımızın okula gitmelerini sağladık. Ancak hala en büyük sorun budur. Bu yüzden öğretmenlere çok ihtiyacımız var. Bir irfan topluluğu oluşsun istiyoruz. Bu yüzden sizin elinizdeki en güçlü sermaye olan çocuğu alıp, iyi insana götürme konusunda sizlere çok ihtiyacımız var. 15 Temmuz'da, aklını kullanan, aklını kullanırken sorgulayan, kendisine verilen talimatı akıl süzgecinden geçirerek uygulayan bir nesneye ne kadar ihtiyacımız olduğunu gördük. Bu yüzden bu tecrübelerle yeni Türkiye'yi inşa ederken siz öğretmenlere çok ihtiyacımız var. Özgür düşünen, hesap sorabilen, sorgulayan beyinler yetiştirmemiz gerekiyor. Bize ilk emir 'Oku' diye geliyor. Okumanın kıymetini daha iyi anlamamız, hayat boyu bunu yaşamımızın bir parçası yapmak durumundayız. En iyi öğretmen biz olmak durumundayız. Dünyadaki en iyi öğretmenlerle yarışabilecek donanımlı ve dirençli ve öz güvenli olarak yetiştirmek zorundayız."

Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'e resminin bulunduğu tablo hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep - Başkan Şahin, Öğretmenlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement