Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu - Son Dakika
Ekonomi

Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu

Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu

Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu kapsamında Iraklı iş adamları ve Gaziantepli sanayiciler, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

21.12.2017 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep- Irak İş ve Yatırım Forumu kapsamında Iraklı iş adamları ve Gaziantepli sanayiciler, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep'in Türkiye'nin ihracatta 5'inci büyük şehri olduğunu belirterek, bölgede sanayi ile ilgili her türlü ürünün kolaylıkla temin edilebileceğini söyledi. Bölgedeki ticari ilişkinin forum ile birlikte daha iyi noktalara taşınması gerektiğini belirten Konukoğlu, "Türkiye ile Irak arasında çok köklü bir ticari bağ var. Amacımız mevcut durumu daha ileri noktalara taşımaktır" dedi. Irak ile Türkiye arasında çok köklü bir bağ olduğuna da dikkat çeken Konukoğlu, "Irak ile tarihe dayalı ilişkilerimiz var. Ticari ve sosyal ilişkilerimiz güçlü bir geçmişe sahip. Körfez Krizi döneminde Gaziantepli sanayiciler olarak bütün riskleri göze alıp Irak'a ihracata devam ettik" şeklinde konuştu. Irak ile ilişkilerde mevcut ticari durumu daha ileri noktalara taşımak için kendileri açısından gerekeni yapmaya hazır olduklarına işaret eden Konukoğlu, "Açılışına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de katıldığı Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu'nun, iki ülke için yeni işbirliklerinin ortaya çıkması açısından hayırlı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Kerkük Ticaret Odası Başkanı Sabahaldain Mohammed Tawfeq Alsalihi de kendilerini Gaziantep'te ağırlayan yetkililere teşekkür ederek, "Gaziantep'in yaptığı ihracatta Irak önemli bir paya sahip. Irak, bölgede önemli yatırım adalarından birisi. Gaziantep'teki tüm sektör temsilcilerini bölgemize bekliyoruz. Ev sahipliğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gaziantep OSB Başkanı Deniz Köken de heyete sunum eşliğinde Gaziantep sanayisi ile ilgili bilgiler verdi. Konuşmanın ardından Iraklı heyet, OSB'deki fabrikaları ziyaret ederek, buradaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Toplantıya, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Özpolat, sanayiciler ve işadamları katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement