Gaziantep'te Mercidabık Zaferi Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Mercidabık Zaferi Anlatıldı

Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA) GAZİANTEP'te, Türk Tarih Kurumu ile Gaziantep Üniversitesi işbiriliğiyle '500'üncü yılında Mercidabık' sempozyumu düzenlendi.

17.11.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA) GAZİANTEP'te, Türk Tarih Kurumu ile Gaziantep Üniversitesi işbiriliğiyle '500'üncü yılında Mercidabık' sempozyumu düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi'nde Mercidabık Zaferi'nin 500'üncü yıldönümü nedeniyle sempozyum düzenlendi. Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma; Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Rektör Prof. Dr Ali Gür, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Yavuz Sultan Selim'in, 16'ncı yüzyılda Ortadoğu'daki buhrana Mercidabık seferi ile son verdiğini söyledi.

Rektörü Prof. Dr Ali Gür ise, Mercidabık Zaferi ile İslam birliğinin sağlandığın kaydederek, şöyle dedi:

"Bugün İslam birliğini oluşturmak için, Cerablus, El Bab arkasından o bölge alınarak Suriye'nin güven altına alınması gerekiyor. Tarih bize şunu söylüyor; eğer Suriye'ye hakim olamazsanız, asla Ortadoğu'ya hakim olamazsınız. Yavuz Sultan Selim 500 yıl önce halifeliği alarak İslam dünyasına huzur getirdiyse, bugün İslam dünyasını yanlış ellerde yanlış anlaşılıyor, İslam rencide ediliyor. Bu yüzden Dabık çok önemlidir."

Konuşmaların ardından Vali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ve Rektör Dr. Gür tarafından Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan'a sempozyum anısına hediye takdim edildi. Prof. Dr. Turan da Misak-ı Milli Haritası ve Beyannamesi hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Mercidabık Zaferi Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement