Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

Gaziler Günü

Samsun, Sinop, Çorum, Tokat, Çankırı, Amasya ve Kastamonu'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

19.09.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun, Sinop, Çorum, Tokat, Çankırı, Amasya ve Kastamonu'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril, yaptığı konuşmada, vatan topraklarının her karışının şehit ve kahraman gazilerin kanlarıyla yoğrulduğunu belirterek, "Gölgesinde hür ve bağımsız yaşadığımız şanlı bayrağımız rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. Dolayısıyla kuruluş günlerini değil, kurtuluş günlerini yad eden tek millet olma özelliği, şanlı Türk milletine nasip olmuştur" dedi.

Program, öğrencilerin şiir okumasının ardından geçit töreniyle sona erdi.

Törene, Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, gazi ve şehit yakınları katıldı.

Sinop

Sinop'ta Hükümet Meydanı'ndaki törene, Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen ile gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törende Özgen tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Öğrencilerin şiir okumasının ardından Vali Çetinkaya ve beraberindekiler, gazi ailelerini ziyaret etti.

Çorum

Çorum'da Yunus Emre Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Metin Özbek, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları hazır bulundu.

Garnizon Komutanlığı adına Jandarma Yüzbaşı Aykut Gürses, Emniyet Müdürlüğü adına Ferhat Göktepe, Muharip Gaziler Derneği adına da Çorum Şubesi Başkanı Muharrem Gül'ün günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptığı törende, öğrenciler şiir okudu.

Daha sonra şehitliği ziyaret eden Vali Kara ve beraberindekiler, mezarlara karanfil bırakarak dua etti.

Tokat

Tokat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Tokat Valisi Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Tokat Gaziler Derneği adına konuşan İbrahim Güleç, törene katılanlara teşekkür ederek, "19 Eylül Türk kahramanlığının, Türk vatanseverlik ve cesaretinin, gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bütünleştiği ve taçlandığı bir gündür" dedi.

Vali Can ve beraberindekiler, daha sonra Erenler Mahallesi'nde bulunan Garnizon Şehitliği'ndeki şehit mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bıraktı.

Çankırı

Çankırı'da Anıt Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Çankırı Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden beri sürekli iç ve dış tehditlerle karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Çelik, "Ülkemiz bugün, dünden olduğundan daha fazla düşmanların yoğunlaşan tehdidi altındadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için teröre verdiğimiz şehitler, hepimizi derinden yaralamaktadır. Genç fidanlar bizler, hürriyetimiz ve bütünlüğümüz, bayrağımız için can vermekte, toprağa düşmektedir" diye konuştu.

Törene, Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Vali Yardımcısı Zafer Engin, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdür Vekili Yüksel Yazıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke de katıldı.

Amasya

Amasya'da Yavuz Selim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törende konuşan Amasya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Ünverdi, Gaziler Günü'nün, yurdu düşmandan temizleyip Türk halkına armağan eden gazilerin şeref günü olduğunu kaydetti.

Törene, Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, askeri erkan ve gaziler katıldı.

Kastamonu

Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bal ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Ali Cesuroğlu Atatürk Anıtı'nda çelenk sundu.

Cesuroğlu, yaptığı konuşmada, son dönemde teröre verilen şehitlerin, herkesi derinden yaraladığını söyledi.

Bugünün vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günü olduğunu vurgulayan Cesuroğlu, "Bugün gazi olmanın gurur ve kıvancını bir kez daha büyük coşkuyla yaşıyoruz. 19 Eylül, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk'ün kahramanlık ve cesaretinin taçlandığı gündür. 19 Eylül atalarımızdan bize en büyük mirastır" dedi.

Törenin ardından kentteki bir restoranda gaziler onuruna yemek verildi.

Burada konuşan Vali Günaydın, şehit ve gazilerin fedakarlıklarının her türlü takdirin üzerinde bulunduğunu kaydetti.

Devlet olarak her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanlarında olduklarını söyleyen Günaydın, "Bu konuda şanslı bir vilayetiz, her konuda duyarlı gazilerimiz, gazi ve şehit yakınlarımız var. Kendilerinden ziyade toplumun isteklerini bize iletiyorlar. Bu bizi fazlasıyla memnun ediyor" ifadelerini kullandı.

Törene, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen ve Metin Çelik, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement