Gazilerden Balyoz Davası Sanıklarına Destek - Son Dakika
Güncel

Gazilerden Balyoz Davası Sanıklarına Destek

Balyoz Davası'nı 7 Gazi izliyor.

26.08.2011 13:46

Balyoz Davası'nı 7 Gazi izliyor. Duruşmaya ara verildiği sırada izleyiciler ellerindeki Türk bayraklarını ve pankartları açarak sanıkların Zafer Bayramı'nı kutladı. Duruşmayı ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, CHP milletvekili Umut Oran ve Gaziler Ömer Karaman, Halil Başol, Serdar Celensu, Yılmaz Yiğit, Cemil Şenoğlu, Koray Gürbüz, İzzet Ertunç'da duruşmayı izliyor. Gaziler, çıkışta da yazılı bir açıklama yaparak, balyoz davası sanıklarına destek verdiklerini dile getirdi.

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 196 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 43. duruşmasının görülmesine devam ediliyor. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve MHP İstanbul milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 136 tutuklu sanık katıldı. Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 26 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Ayrıca 15 tutuksuz sanık duruşmada hazır bulunurken, hakkında yakalama kararı olan emekli Orgeneral Ergun Saygun'un GATA'daki tedavisi devam ettiği için duruşmaya katılamadı. Duruşmayı ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, CHP milletvekili Umut Oran ve Gaziler Ömer Karaman, Halil Başol, Serdar Celensu, Yılmaz Yiğit, Cemil Şenoğlu, Koray Gürbüz, İzzet Ertunç'da duruşmayı izliyor. Mahkeme Başkanı Ömer Diken sanıkların ve avukatların sözlü ve yazılı taleplerinin alınacağını belirtti.

"KOŞANER'İN SES KAydınI VİCDANIM SİZLAYARAK DİNLEDİM"

Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydını bir hukukçu olarak vicdanın sızlayarak dinlediğini söyledi. Ses kaydında Balyoz davası'yla ilgili değerlendirmelerinde olduğunun altını çizen Ersöz, bazı medya kuruluşlarında da ses kayıtlarıyla ilgili çarpıtılarak haberler yaptığını ileri sürdü. Ersöz, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini savundu.

SANIK KOŞANER'İN VEDA MEKTUBUNU OKUDU

Talep sırasında konuşan tutuklu sanık Tümamiral Cem Gürdeniz, emekli Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in istifa öncesi yaptığı veda mektubunda "Tutuklamaların evrensel hukuk kaidelerine, hakka, adalete ve vicdani değerlere uygun olarak yapıldığını kabul etmek birçok hukukçunun da ifade ettiği gibi mümkün değildir" açıklamasını okudu. Ardından bu sözleri söyleyenin devlet protokolünde 4. sırada yer aldığını vurgulayan Gürdeniz, "Birinci Dünya Savaşı döneminde Hazım Paşa'nın idam edilmesi karşısında, Tevfik Paşa da mahkeme başkanına sorar. 'Hazım Paşa'nın idam kararını nasıl verdiniz' diye sorar. Mahkeme başkanı 'Aldığımız buyruk üzerine' cevabını verir. Malesef siyasi davalar ve siyasi buyruklar bu güzel toprakların çileli tarihinde her zaman olmuş. Dileriz gelecek nesiller bunu yaşamaz" dedi. Bu sözler üzerine mahkeme başkanı Ömer Diken, mahkemenin kimseden talimat almadığını, dosya kapsamı, kanunlara ve vicdanlara göre karar verdiğini belirtti.

"DOSYADA BULUNAN DELİLLERİ VE VİCDANLARIMIZLA BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ"

Başkan Diken'in bu sözleri üzerine tutuklu sanık Yunus Nadi Erkut'un avukatı Ahmet Keskin de sanıkların bu açıklamalarının anlayışla karşılanması gerektiğini belirterek "Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da tutuklu yargılamalarla ilgilli kanaatlerini dile getirdi" diye konuştu. Mahkeme başkan Diken de mahkemeyi hiçkimsenin konuşmalarından etkilemeyeceğinin altını çizerek, "Tutuklamalarla ilgili dosyada bulunan delilleri ve vicdanlarımızla birlikte hareket ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nde kim ne açıklama yaparsa yapsın bizi ilgilendirmez. Mahkeme heyetinde herkesin bir oyu var. Hakimler kanunlara ve vicdanlarına göre karar verir" dedi.

DURUŞMADA ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

Duruşmaya ara verildiği sırada izeyiciler bölümünde oturan sanık yakınları yanlarında getirdiği Türk bayraklarını ve üzerinde "Zafer Bayramı'nız kutlu olsun" yazılı pankartları açtılar. İzleyiciler daha sonra hep bir ağızdan 'Zafer Bayramı'nız kutlu olsun' diyerek sanıkları alkışladılar. Sanıklarda alkışlara alkışlarla karşılık verdi. Duruşma sanık savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazilerden Balyoz Davası Sanıklarına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement