Gazze'de Fetih Yetkililerine Yönelik Saldırılar - Son Dakika
Güncel

Gazze'de Fetih Yetkililerine Yönelik Saldırılar

Ulusal Uzlaşı Hükümeti İçişleri Bakanlığı, saldırıyı kınadı.

07.11.2014 19:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Uzlaşı Hükümeti İçişleri Bakanlığı, Gazze'deki Fetih Hareketi'nin bazı yetkililerin ev ve araçlarına düzenlenen saldırıyı kınadı.

Bakanlık Sözcüsü İyad el-Bezm, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, saldırıları kınayarak, "Gazze Şeridi'ne düzensizlik ve iç çatışmaların geri dönmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Emniyet birimlerinin, ilk andan itibaren bütün bölgelere intikal ederek delil topladığını ve görgü tanıklarının ifadelerine başvurduğunu aktaran Bezm, olayların aydınlatılması ve faillerinin bulunması amacıyla ortak araştırma komisyonunun kurulduğunu söyledi.

Saldırıların sorumlularının bulunacağını ve adalet karşısına çıkarılacağını belirten Bezm, Filistin'deki bütün tarafları sağduyulu olmaya ve peşin hüküm vermemeye çağırdı.

Bezm ayrıca eski Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın ölüm yıl dönümü etkinliklerinin yapılması konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.

Hamas'ı sorumlu tuttu

Fetih Hareketi Merkez Kurulu Üyesi ve Meclis Grup Başkanı Azzam el-Ahmed ise Gazze'deki yetkililerin evlerine düzenlenen saldırılardan Hamas'ı sorumlu tuttu.

Ahmed, Devlet Başkanı Mahmud Abbas liderliğinde gerçekleştirilen Fetih Hareketi Merkez Kurulu toplantısının ardından Ramallah'taki devlet başkanlığı konutunda basına açıklaması yaptı. Ahmed, ellerinde, saldırının faillerine ilişkin edindikleri bazı bilgiler olduğunu savundu.

"Hamas liderleri ve militanlarının Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar ve tehditlerle karşı karşıya olduklarını" ileri süren Ahmed, "Hamas'ın ve güvenlik birimlerinin, dün harekete geçmesini ve saldırıları engellemesini bekliyorduk. Dolayısıyla bütün mesuliyeti Hamas'a yüklüyoruz" diye konuştu.

"Zamanı gelince" ayrıntıları kamuoyuyla paylaşacaklarını söyleyen Ahmed, "Yasir Arafat için düzenlenecek anma programını hedef alan karanlık ve mücrim eller, barışın önüne hendekler kazıyor, bombalar yerleştiriyor" ifadesini kullandı.

Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Hüseyin eş-Şeyh de Gazze'de yeniden imar çalışmalarının durma ihtimaline karşı uyararak, Hamas'ın gümrüklerde temsil edilme konusundaki ısrarının, malzeme girişi konusunda problem çıkartığını ileri sürdü.

"Hamas, yeniden imar için Gazze'ye girecek malzemelerin kontrolüne karşı çıkıyor, biz de bunu kabul etmiyoruz" diyen Şeyh, tünellere işaret ederek "Biz Gazze'de yeniden imarı yeryüzünde istiyoruz yeraltında değil" yorumunu yaptı.

Gazze'de gece eş zamanlı gerçekleşen bombalı saldırılarda, 11 Kasım'da düzenlenmesi planlanan eski Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın 10. ölüm yıl dönümü etkinlikleri için kurulan platform ile aralarında eski Fetih Merkez Komitesi üyesi Abdullah el-İfrenci, Devrim Konseyi üyesi Muhammed en-Nahhal, Fetih Sözcüsü Fayiz Ebu Iyta, Yönetim Komitesi üyesi Abdurrahman Hamed, eski Esirler Bakanı Hişam Abdurrazık, Şura Konseyi üyesi Faysal Ebu Şehla'nın da bulunduğu Fetih yetkililerinin evleri hedef alınmış, can kaybının yaşanmadığı olayda evler ve platformda hasar oluşmuştu. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de Fetih Yetkililerine Yönelik Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement