Geleceğin Hokeycileri Hatay'da Yetişiyor - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Hokeycileri Hatay'da Yetişiyor

Hatay'ın Hassa ilçesinde, Hassa Belediye Spor Kulübü bünyesinde kurulan çim hokeyi takımı, geleceğin hokeycilerini yetiştiriyor.

13.10.2015 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Hassa ilçesinde, Hassa Belediye Spor Kulübü bünyesinde kurulan çim hokeyi takımı, geleceğin hokeycilerini yetiştiriyor.

Takım antrenörü ve Hassa Hatsaş AŞ Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Mehmet Uğur Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıldır bu sporu gençlere öğretmeye çalıştığını söyledi.

Hatay'da tek çim hokeyi takımı olduklarını ifade eden Kaya, Kahramanmaraş'ta düzenlenen Okullararası Hokey Bölge Şampiyonası'nda yıldız erkekler kategorisinde ikinciliği elde ettiklerini kaydetti.

Lisanslı sporcu sayısı her geçen gün artıyor

Milli takıma oyuncu yetiştirmek için çok çalıştıklarını aktaran Mehmet Uğur Kaya, şu an 40 sporcunun bulunduğunu ve bunların 20'sinin lisansının olduğunu dile getirdi.

İki yıl önce bu işe adım attıklarında insanlara hokeyi anlatmakta dahi zorlandıklarını vurgulayan Kaya, "İlk başlarda çevremizdekiler hokeyi yadırgıyordu ancak zamanla herkes bu spora alıştı ve şu an takıma girmek isteyen çok fazla kişi var" dedi.

Kaya, bu sporu daha da yaygınlaştırıp lisanslı oyuncu sayısını arttırmayı hedeflediğini, bu kapsamda çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Geleceğin Hokeycileri Hatay'da Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement