Geleneksel MÜSİAD İzmir İftarı İş Dünyası'nı Bir Araya Getirdi - Son Dakika
Güncel

Geleneksel MÜSİAD İzmir İftarı İş Dünyası'nı Bir Araya Getirdi

Geleneksel MÜSİAD İzmir İftarı İş Dünyası\'nı Bir Araya Getirdi

Türk Tasavvuf Müziği Dinletisi'nin sunulduğu program, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Ezan-ı Şerif'i okumasıyla başladı.

07.06.2017 12:56  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MÜSİAD İzmir Şubesi Geleneksel İftar Programı Kaya İzmir Termal Oteli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. İftar programına İzmir Valisi Erol Ayyıldız, MÜSAİD 3. Dönem Genel Başkanı Doç. Dr. Ömer Bolat, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, Rektörler, İl Müdürleri, STK Yöneticileri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü yaptı. MÜSİAD olarak İzmir'de 300 üyeyle 20 binin üzerinde istihdam sağladıklarını belirten Ülkü: "Bugüne kadar nasıl ülkemize daha fazla katkı sağlarız, katma değer üretiriz, nasıl hayırlı işlerde yarışırızın tartışmasını yaptık. MÜSİAD 1990 yılında kuruldu; 12 genç, koca yürekli iş adamı bir araya geliyor ve bugünkü dev MÜSİAD'ı oluşturuyor. Ülkesi için faydalı işler yapmak isteyerek ülkeme nasıl hizmet edebilirim diye çıktıkları bu yolda, bugünkü MÜSİAD'ı oluşturan bu dev yürekli iş adamlarına teşekkür ediyorum." dedi.

Toplumda dayanışma ve yardımlaşmanın artmasını hedeflediklerini söyleyen Ülkü: "Ramazan ayı vesilesi ile tüm İzmir iş dünyamıza çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin ele ele verelim. İzmir Valimizin öncülüğünde ve destekleriyle Ramazan ayı bereketi ile başlayıp devam edecek olan 'İzmir'de Bir Tane Fakir Kalmasın' projemiz ile ihtiyaç sahibi tüm kardeşlerimizin evine aş götürelim, kardeş olmanın sıcaklığını kalplerimizde hissedelim." dedi.

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kerim Altıntaş: "İş adamlarının en temel vazifelerinden birisinin içinde yaşadığı toplumun şartlarını iyileştirmektir. Vazifemiz, iyiliği yaymaktır. Hamd olsun MÜSİAD olarak her zaman bu amaca uygun hizmet ettik. Her zaman para kazanmayı öncelemeden çalışmaya devam ettik. Kendi şahsi refahımızı değil, ülkemizin her bir insanın refahını artırmak için çaba sarf etmeye devam ediyoruz." dedi.

İftar yemeğine katılan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, MÜSİAD'ın iş dünyasında önemli bir misyonu üstlendiğini, şu anda geldiği nokta ve üstlendiği görevle diğer kurum ve kuruluşlara örnek olduğunu söyledi. Ayrıca, MÜSİAD İzmir Şubesi ile birlikte 'Bir iyilik yap, İzmir'de bir tane fakir kalmasın' projesini yürüttüklerini belirterek projeye destek verilmesini istedi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı Doç. Dr. Ömer Bolat, Ramazan ayının aynı zamanda muhasebe ayı olduğunu söyledi. İş dünyası temsilcilerine seslenen Bolat: "Ramazan ayı fırsat ayıdır. Yapılan hata ve isyanlardan, işlenen haram ve günahlardan kurtulma fırsatı, muhasebe ayıdır. Bu ayda manevi kar-zarar hesap edilir. Fakirin hatırlandığı zekât, sadaka ve infak ayıdır. Zenginle fakirin buluştuğu, kaynaştığı ve helalleştiği bir aydır." dedi.

MÜSİAD'ın, kuruluşundan bugüne kat ettiği mesafede sabırla ve fedakârca çalışmanın yanında, her şeyden önce Allah rızasını gözetmenin geldiğini söyleyen Bolat: "Sabırla, fedakârca, çok çalışmak ve önce davamız, önce memleketimiz, milletimiz, önce İslam ümmeti diyerek çalışmanın getirdiği berekettir. Gerçekten öyle samimi, öyle gönüllü ve amatör ruhla ama bir o kadar da profesyonel ve kurumsal bir yöntemle bu çalışmalar yapıldı ki bugün geldiğimiz noktayı 27 sene önce birisi bize söylese hayal bile edemeyeceğimiz bir şeydi." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geleneksel MÜSİAD İzmir İftarı İş Dünyası'nı Bir Araya Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement