Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığına Atanan Kilci: -"gelir İdaresi Başkanlığı, Mükelleflerin Kayıt İçinde Faaliyet Göstermesi İçin, Elinden Gelen Bütün Gayreti Gösteriyor" - Son Dakika
Güncel

Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığına Atanan Kilci: -"gelir İdaresi Başkanlığı, Mükelleflerin Kayıt İçinde Faaliyet Göstermesi İçin, Elinden Gelen Bütün Gayreti Gösteriyor"

Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığına Atanan Bursa Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Kilci, Gelir İdaresi Başkanlığının Mükelleflerin Kayıt Altında Faaliyet Göstermesi İçin, Elinden Gelen Bütün Gayreti Gösterdiğini Bildirdi.

28.09.2006 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığına atanan Bursa Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Kilci, Gelir İdaresi Başkanlığının mükelleflerin kayıt altında faaliyet göstermesi için, elinden gelen bütün gayreti gösterdiğini bildirdi.

Kilci, basın mensuplarına veda amacıyla düzenlediği toplantıda, görevi süresince uygulamalarının kamuoyuna tanıtılması ve mükelleflerin yapılan çalışmaları daha iyi anlamaları noktasında kendilerine destek veren gazetecilere teşekkür etti.

Mükellef memnuniyetini esas alarak faaliyetlerini sürdürmeye çalıştıklarını, bunda da başarılı olduklarını ifade eden Kilci, eskisi gibi vergi dairesine gidip, mükellef dosyası seçip incelemek yerine, sektörel olarak sorunların tespiti ve o sorunlara yönelik denetim mekanizmasının geliştirilmesi şeklinde faliyetleri olduğunu söyledi.

Kilci, denitim mekanizmasının geliştirilmesinin önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Burada asıl hedefimiz, mükellefi yapmış olduğu yanlıştan geri çevirmekti. Bunda da önemli ölçüde başarılı olduğumuz kanaatindeyim. Sorunları önceden mükellefe ilettik, daha sonra da denetime başlamamız, mükelleflerimizin pek çoğunun kendi kendine sorunlu bölümleri düzeltmesine imkan sağladı. Bu iki açıdan önemli. Birincisi artık mükellefler biliyor ki biz tesadüfen seçilmiyoruz, eğer bir sektörde sorun varsa o sektördeki tüm mükelleflerin üzerine gidiliyor. İkincisi artık Gelir İdaresi Başkanlığı mükelleflerin kayıt içinde faaliyet göstermesi için elinden gelen bütün gayreti gösteriyor. Çünkü denetimlerimiz kesinlikle habersiz, aniden, 'istediğimiz zaman denetim yaparız' noktasında olmadı.''

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığına Atanan Kilci: -'gelir İdaresi Başkanlığı, Mükelleflerin Kayıt İçinde Faaliyet Göstermesi İçin, Elinden Gelen Bütün Gayreti Gösteriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement