Genç Seyyahlar Adıyaman'da - Son Dakika
Yerel

Genç Seyyahlar Adıyaman'da

Genç Seyyahlar Adıyaman\'da

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 26 Haziran ve 2 Eylül tarihleri arasında, 81 ilde 14-24 yaş grubu gençlere yönelik düzenlenen "Seyyah-Ulu Çınar'ın İzinde" Projesi, kapsamında düzenlenen geziler Adıyaman'da başladı.'Seyyah Uluçınar'ın İzinde'...

27.06.2012 16:32

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 26 Haziran ve 2 Eylül tarihleri arasında, 81 ilde 14-24 yaş grubu gençlere yönelik düzenlenen "Seyyah-Ulu Çınar'ın İzinde" Projesi, kapsamında düzenlenen geziler Adıyaman'da başladı.

'Seyyah Uluçınar'ın İzinde' projesi kapsamında Van, Şırnak, Adana, Diyarbakır, Tokat, Mersin ve Hatay illerinden tatil için Adıyaman'a gelen 263 genç Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Adıyaman Üniversitesi Kredi ve Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurduna yerleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Adıyaman Üniversitesi Kredi ve Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdunda düzenlenen karşılama ve açılış toplantısına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Kazım Çoban, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Soner Şahin, Defterdar Şefik Tongal, Kurum Müdürleri ve yetkililer katıldı.

Düzenlenen açılışta Adıyaman'ı tanıtan bir sinevizyon gösteriminin ardından Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, kampın açılışında Adıyaman'a gelen öğrencileri ziyaret ederek onlarla sohbet etti.

Sodan: "Adıyaman'a gelen öğrencilere ilimizde keyifli bir tatil programı ile onları misafir edeceğiz. Bu konuda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz gerekli hazırlıkları tamamladı. Sizlerin en iyi şekilde konaklaması, ilimizin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek unutamayacağınız bir tatil için sizlerle birlikte olacaklar. Ben ilimize gelen misafir öğrencilerimize hoş geldin diyor, başta bu projeyi başlatan Gençlik ve Spor Bakanımıza, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze olmak üzere misafirlerimizle ilgilen tüm arkadaşlarımıza gençlerimize gösterecekleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ise, Adıyaman'a gelen öğrenciler için düzenlenen karşılamanın ardından düzenlediği açılış toplantısında gençlere Adıyaman'da kaldıkları süre içersinde birçok aktivite ile birlikte ören yerlerine düzenleyecekleri gezilerle keyifli tatil yaşayacaklarını söyledi.

Bağcı: "26 Haziran 2 Eylül arasında 9 dönem halinde devam edecek olan "Seyyah Uluçınar'ın İzinde" projesi kapsamında 2 bin 720 gencimiz ilimize gelecek. Adıyaman'dan birçok öğrenci sizler gibi başka illere yaz tatili için gitti ve sizlerde ilimizde tatil yapacaksınız.

Bakanlığımızın başlattığı bu proje ile Van, Şırnak, Adana, Diyarbakır, Tokat, Mersin ve Hatay illerinden Adıyaman'a gelen siz gençlerimize tatil yapabilmeleri için büyük imkan sağlandı. Sizler tatil süresi içersinde yeni arkadaşlıklar edinecek, Adıyaman'da tarihi ve turistik mekanları gezeceksiniz. Bu süre içersinde Gençlik Merkezi yetkilileri ve gruplardan sorumlu lider arkadaşlarımız sizlerle birlikte olacak. Umarım hepiniz için keyifli bir tatil olur, ben ilimizde sizleri misafir etmekten mutluluk duyuyorum. Hoş geldiniz" dedi.

Adıyaman'a gelen öğrenciler 4 günlük kamp süresince, Dünyanın 8. Harikası Nemrut Dağı, Atatürk Barajı, Perre Antik Kent, Gölbaşı İlçesinde bulunan Doğal Tabiat Parkı ve Kuş Cenneti ile şehir turu yaparak düzenlenen çeşitli aktivitelerle keyifli bir tatil yapacaklar. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Seyyahlar Adıyaman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement