Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

"AK Partililer, Fındık tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK) sattığı arazinin parasına sahip çıkarak komik duruma düşüyorlar" dedi.

03.06.2011 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Giresun milletvekili adayı Aykut Gezmiş,

"AK Partililer, Fındık tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK) sattığı arazinin parasına sahip çıkarak komik duruma düşüyorlar" dedi.

Gezmiş, CHP Piraziz İlçe Başkanı Nezir Kelleci ve partililerle birlikte seçim gezilerini Piraziz'de sürdürdü. İlçe merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulunan Gezmiş, daha sonra köy gezileri yaparak köylüleri dinledi. Ziyaretinde köylülerin fındık ve FİSKOBİRLİK ile ilgili sorularını yanıtlayan Gezmiş, Ak Parti iktidarının bölge halkının tek geçim kaynağı olan fındığı ve onun koruyucusu ve destekçisi olan FİSKOBİRLİK'i bitirdiğini iddia etti.

AK Parti iktidarının fındık üreticisini ve FİSKOBİRLİK'i sevmediğini ve desteklemediğini ileri süren ve alımlar için bir süre bölgede Toprak Mahsulleri Ofisi'ni (TMO) görevlendirdiğini anlatan Gezmiş, "Fındık acemisi olan TMO'nun 3 yılda ettiği zarar, FİSKOBİRLİK'in 73 yılda ettiği zarara eşittir. Sanki iktidarları döneminde bankalara kredi verdirmeyerek FİSKOBİRLİK'in batışına sebep olmamış gibi şimdi çıkmış bazı AK Partililer, FİSKOBİRLİK'in geçtiğimiz günlerde satmış olduğu, Trabzon'da ki gayrimenkulünden gelen paraya sahip çıkıyor ve sanki bu paranın oluşmasında bir katkıları varmış havası estirmeye çalışarak komik duruma düşüyorlar" dedi.

Gezmiş, FİSKOBİRLİK'in kendisine ait Trabzon'daki gayrimenkulünün satışı ile ilgili AK Parti'nin hiç bir ilgisinin olmadığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Malın sahibi değilsiniz, satıcı değilsiniz, alıcı değilsiniz, siz nesiniz? Yoksa bu satış sırasında araya girerek 44 milyon lira değer biçilen Trabzon'da ki gayrimenkulü, 36 milyon liraya sattırarak, kurumu 8 milyon lira zarara uğratmak mı başarınız? İktidarınız döneminde FİSKOBİRLİK'e 5 kuruş destek mi sağladınız da birliği ağzınıza alıyorsunuz? FİSKOBİRLİK'e iktidarınız döneminde ne katkınız oldu? Birliğin beş kuruşluk borcunu mu sildiniz?"

Gezmiş, iktidara geldiklerinde FİSKOBİRLİK'i aktif ve dinamik hale getireceklerini, Fındık Borsası'nı bu bölgeye kuracaklarını ve bölgeyi fındık üssü haline getireceklerini sözlerine ekledi.

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement