Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

"Hayatında fındık toplamamış milletvekilleri, fındığın başkentinde siyasete yön verirse, fındığın, üreticinin ve FİSKOBİRLİK'in başına bu gelenler normaldir" dedi.

06.06.2011 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Giresun milletvekili adayı Aykut Gezmiş,

"Hayatında fındık toplamamış milletvekilleri, fındığın başkentinde siyasete yön verirse, fındığın, üreticinin ve FİSKOBİRLİK'in başına bu gelenler normaldir" dedi.

Gezmiş'in Bulancak ilçesindeki CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, CHP Bulancak İlçe Başkanı Fatma Karaibrahim Canik, CHP Dereli İlçe Başkanı Osman Bektaş, eski Bulancak Belediye Başkanı Öner Eriş, eski Dereli Belediye Başkanı Muzaffer Karakayalı, Giresun Belediye Meclis üyesi Şafak Hisarkaya, eski CHP Giresun milletvekili Rüştü Kurt ve partililer katıldı.

İlçe merkezindeki esnaf ziyaretinden sonra Giresun'un turizm merkezi ilan edilen Bektaş Yaylası'nı ziyaret eden ve burada kurulan yayla pazarını gezen Gezmiş, "Ben bu topraklarda büyümüş ve bu topraklarda iş yaşımını sürdüren içinizden biriyim. Cenazenizde, düğününüzde ben varım. En kolay bana ulaşabilirsiniz. Sizin sorunlarınızı çok iyi biliyorum. Çünkü bunları birlikte yaşıyoruz. Bana bir fırsat verin sizi mahcup etmeyeceğim" dedi.

Giresun'un en büyük sorununun işsizlik olduğunu ifade eden Gezmiş, şöyle konuştu:

"İşsizliğin temel sebebi AK Parti ve onun ithal milletvekilleridir. Çünkü bu sorunlarla yanıp kavrulan halkımızın feryadını duymamaktadırlar ve bu sorunu çözmemektedirler. Eğer AK Parti döneminde fabrikalar kapanmasaydı, bugün Giresun'da işsizlik diye bir şey yoktu. AK Parti iktidarı döneminde son 9 yılda kapanan fabrikalardan dolayı yaklaşık olarak 15 bin kişi işini kaybetmiş, 10 bin esnafımızda kepenk kapatmıştır. Nüfusumuz 107 bin kişi azalmış, göçten dolayı bir milletvekili sayımız azalmıştır. "

İktidara geldiklerinde işsizliği önleyecek ve istihdama yönelik yatırımlar yapacaklarını anlatan Gezmiş, "Hayatında fındık toplamamış milletvekilleri, fındığın başkentinde siyasete yön verirse, fındığın, üreticinin ve FİSKOBİRLİK'in başına bu gelenler normaldir. Biz işimizi ve halkımızın bizden beklentisini biliyoruz" diye konuştu.

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement