Gezmiş ve Arkadaşları Bodrum'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Gezmiş ve Arkadaşları Bodrum'da Anıldı

Gezmiş ve Arkadaşları Bodrum\'da Anıldı

CHP Bodrum İlçe Teşkilatı, 39 yıl önce idam edilen öğrenci liderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı andı.

06.05.2011 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Bodrum İlçe Teşkilatı, 39 yıl önce idam edilen öğrenci liderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı andı. Üç gencin ailelerine yazdıkları veda mektupları okunurken, önceki gün yaşamını yitiren Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının avukatı Halit Çelenk de unutulmadı.

CHP Bodrum Gençlik Kolları tarafından yapılan basın açıklamasına çok sayıda partili katıldı. 39 yıl önce idam edilen öğrenci liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ailelerine yazdıkları veda mektupları, CHP Gençlik Kolları'ndan Tufan Yakar, Deniz Yurtsever ve Mustafa Danacı tarafından okundu. Mektupların okunması sırasında bazı CHP'liler gözyaşlarına hakim olamadı.

CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Niyazi Atare, 6 Mayıs 1972 tarihinin, özgürlüğün ve düşüncelerin altından çekilen bir tabure olduğunu savundu. Atare, "Tüm yaşananları unutmadığımızı ve unutmayacağımızı anlatacağız. Türkiye sınırları içinde 3 baş yerine 30 milyon genç olarak başımızı öne eğdirenlere baş kaldırma günüdür. Görüşleri uğruna verdikleri canları tek yürekte toplama zamanıdır" dedi.

CHP'li Dr. Bedriye Gürkan da önceki gün yaşamını yitiren Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının avukatı Halit Çelenk'i andıklarını söyledi. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gezmiş ve Arkadaşları Bodrum'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement