Gheorghe Zamfir, Bodrum'da Konser Verecek - Son Dakika
Yerel

Gheorghe Zamfir, Bodrum'da Konser Verecek

Pan flüt sanatçısı Gheorghe Zamfir'in Muğla'nın Bodrum ilçesinde konser vereceği bildirildi.

07.02.2012 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pan flüt sanatçısı Gheorghe Zamfir'in Muğla'nın Bodrum ilçesinde konser vereceği bildirildi.

Anadolu turnesi kapsamında Bodrum'a gelen Gheorghe Zamfir, 9 Şubat'ta Bodrum Marmara Koleji Halikarnassos Kültür Merkezi'nde vereceği vereceği konseri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un makamında düzenlendiği basın toplantısıyla duyurdu.

Toplantıda konuşan Kocadon, dünyaca ünlü müzisyenleri Bodrum'da ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Dünya çapında tanınan sanatçı Zamfir'in Bodrum ismini duyduğunda düşünmeden konser vermeyi kabul ettiğini anlatan Kocadon,

"Kendisine özellikle teşekkür etmek için misafir olmasını istedim. Böylece sevilen sanatçıların Bodrum'a ne kadar değer verdiğini bir kez daha gördük. Konser eminim ki çok güzel olacak. Kültür ve sanata önem veren bir turizm ilçesi olarak dünyaca ünlü bir sanatçının burada konser vermesi bizim için gurur kaynağı" dedi.

Pan flüt sanatçısı Gheorghe Zamfir ise Bodrum'a bir yıl önce tatil için geldiğini ve çok beğendiğini anlatarak, "Bodrum'dan ev satın almak istiyorum. Geçen yıl Bodrum'da yaptığım 10 günlük tatil çok güzel geçti. Bundan sonra da Bodrum'a sürekli gelmeyi düşünüyorum" diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Kocadon, Gheorghe Zamfir'e el yapımı seramik tablo hediye etti.

-Gheorghe Zamfir-

200'den fazla albüme, 40 milyondan fazla albüm satışına, 90 altın ve platin albüm ödülüne sahip Gheorghe Zamfir, Fransa'da "Chevalier des Arts et Lettres de France" ve "20. Yüzyılın En Popüler Besteci ve Sanatçısı" unvanlarına da layık görüldü.

Sanatçı, "Once Upon a Time in America", "The Karate Kid" gibi filmlerin müziklerine de imza attı. Zamfir, Quentin Tarantino'nun "Kill Bill Vol.1" isimli filminde yer alan "The Lonely Shepherd" parçasıyla da dikkati çekti.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gheorghe Zamfir, Bodrum'da Konser Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement