Ghetto 5. Yılını Yaşında - Son Dakika
Kültür Sanat

Ghetto 5. Yılını Yaşında

Ghetto 5. Yılını Yaşında

"Dünya'nın müziği GHETTO'da" mottomuza uygun bir hafta sonu programı ile kutluyor.

01.02.2012 22:09  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GHETTO Beşinci Yıl Özel Hafta Sonu" etkinliklerinin ilk konuğu Bibi Tanga&The Selenites, 10 Şubat akşamı bizleri dünya müziğine doğru yolculuğa çıkarmak üzere bir kez daha GHETTO sahnesinde olacak.Bu özel hafta sonunun bir diğer konuğu ise Viyana'dan çıkan prodüksiyon efendileri Makossa&Megablast. Gilles Peterson, Carl Craig and Laurent Garnier gibi türün önemli temsilcilerinden övgü alan ikili GHETTO' nun beşinci yılı dolayısıyla 11 Şubat akşamı bir kez daha İstanbul'da

GÜNETKİNLİK SAAT ÜCRET

10 ŞUBAT CUMABIBI TANGA & THE SELENITES22:3020 TL – 30 TL

11 ŞUBAT CUMARTESİMAKOSSA & MEGABLAST23:3020 TL – 30 TL

Etkinlik: Bibi Tanga & The SelenitesTarih: 10 Şubat CumaSaat: 22:30 Ücret: 20 TL – 30 TLWarm Up & After Party Dj: Murat KanarGHETTO 5. Yıl Özel Hafta SonuBibi Tanga&The SelenitesOrta Afrika asıllı Fransız şarkıcı Bibi Tanga ve grubu The Selenites, bizleri dünya müziğine doğru yolculuğa çıkarmak üzere bir kez daha GHETTO sahnesinde. Franco and Tabu Ley, Fela Kuti , Bembeya Jazz, James Brown, Curtis Mayfield, Jimi Hendrix gibi dönem efsanelerinin şarkılarıyla büyüyen Bibi Tanga, müzik anlayışını 80'ler punk rock'ından etkilenerek geliştirdi ve bu etkileri ilk albümünde topladı. Prodüktör ve DJ Le Professeur Inlassable ile bir araya gelmesi ve Le Professeur'un desteği ile müziğine yeni bir boyut kazandırdı.

Şarkılarında özellikle bilinçli mesajlar vermeye dikkat eden Bigi Tanga, açlık, mülteciler, kölelik, AIDS gibi konulara değinmeyi ihmal etmiyor. Funk, soul, Afrobeat ritimlerine dokunuşlarla eklektik bir müzikal yolculuk için 10 Şubat akşamı GHETTO'daki yerinizi alın."The first instrument is your body. It's like having drums on your feet".

Bibi Tanga Etkinlik: Makossa & MegablastTarih: 11 Şubat CumartesiSaat: 23:30 Ücret: 20 TL – 30 TLGHETTO 5. Yıl Özel Hafta

SonuMakossa&MegablastG-Stone Records'un efendileri Makossa & Megablast dub, reggae, tribal ve elektro harikalarını topladığı albümleri "Soy Como Soy" ile Red Bull Music Academy ve Avusturya Kültür Ofisi sponsorluğunda 11 Şubat'ta GHETTO'ya geliyor.

2007 yılında afro-latin beat'lerle analog synth sesleri bir araya getirdikleri albümleri "Kunuaka" ile Gilles Peterson, Carl Craig and Laurent Garnier gibi türün önemli temsilcilerinden övgü almalarının yanında festivallerin aranan ikilisi oldular. WMC Miami, Worldwide Festival, Sonne, Mond &Sterne ve Booka Shade, Buraja Som Systema ile 30 bin kişilik beach partilerinde çalan Makossa & Megablast müzik çevreleri tarafından Basement Jaxx ve Groove Armada ile kıyaslanıyor.

Geçen iki yılda iki single yayınlayan ikilinin yeni albümü 2010 yılına single'ları "Soy Como Soy" ile aynı ismi taşıyor. İkili yine dans müziğini dünya müziği ile harmanlıyor ve müziklerindeki aranan yüzleri yine eksiltmiyor; hip hop, disco,dub, house, afro/ethno.Undomondo diyor ki;"Viyana'nın klasik müziğin ardından müziğe yaptığı en önemli katkı G-Stone Records'un Tosca, Kruder & Dorfmeister ve Stereotype gibi isimler aracılığıyla downtempo müziğini jazz egemenliğinden alıp dub ve dans âlemlerine açması oldu.

Bu etiketin afro-latin, world music gibi diğer tarzları da içine alan kanlı canlı MC'ler ile oldukça enerjik bir sahne şovu sunabilen isimlerinden Makossa & Megablast'ı birkaç senelik bir aradan sonra yine izleyecek olmak heyecan verici."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Ghetto 5. Yılını Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement