Ghetto'da Bu Hafta - Son Dakika
Kültür Sanat

Ghetto'da Bu Hafta

Ghetto\'da Bu Hafta

Arifa, Baba Zula Ve Ayhan Sicimoğlu & Latın All Stars Sahne Alıyor

27.02.2012 14:33  Güncelleme: 14:47

Arifa

Türkiye, Irak, Romanya, Hollandalı müzisyenlerden oluşan Arifa, Arap, Anadolu ve Balkan melodilerini elektronik ve çağdaş bir altyapı ile bir araya getiriyor. İlk performans albümleri "Beyond Babylon" 2010 yılında Hollanda'da Mundus Records tarafından basılmış ve "En İyi Dünya Müziği Albümü" olarak ödüllendirildi.

Alex Simu ( Romanya)

Bükreş doğumlu Alex, 22 yaşında Romanya'da 'En İyi Yeni Jazz Sanatçısı' ödülünü almıştır. Amsterdam Konservatuarı'nda ve New York - Manhattan Jazz Okulu'nda jazz öğrenimini tamamladıktan sonra 2009 yılında Avrupa Jazz Orkestrasına kabul edilmiştir.

Osama Abdulrasol ( Irak)

Irak doğumlu Osama, İngiltere'de klasik gitar ve doğu müziği eğitimi almıştır. Dünya'nın bir çok yerinde çalmış ve dünyaca tanınan sanatçılara eşlik etmiştir; De Filharmonie, Flemesh Radio orchestra, Goran Bregovic,Tom Robenson, BJ Scott, Olla Vogalla, Mesopotamia, Weshm, Jahida Wehbe, Ghade Shbeir ve daha birçoğu.

Mehmet Polat ( Türkiye)

Urfa ve İstanbul'da klasik müzik eğitiminden sonra yeni bir ud çalma tekniği geliştirmiştir. 2007 yılında Hollanda- Rotterdam Üniversitesinde Hint Müziği eğitimi almış ve bir çok prestijli orkestrada çalmıştır. Nederlands Blazers Ensemble, Metropole Orchestra,The Black Pencil Project,Theo Loevendie ve Maarten Altena'nın dünya prömiyerinde çalmıştır. Hollanda ve Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Amsterdam, Bimhuis, AKM (İstanbul), Cemal Reşit Rey (İstanbul), Orta Doğu, Latin America ve bir çok farklı mekanda ve ülkede solo konserler vermiştir.

Sjahin During ( Türkiye & Hollanda)

Sjahin Bayuba Cante, Turqumstances, Tarhana & Afro Anatolian Tales gibi başarılı grupların kurucusudur. Müzikal kariyeri boyunca, Arto Tunçboyaciyan, Aynur, Naseer Shamma, the Gypsy's from Rajasthan, Theodosii Spassov, Ghalia Benali, Sidi Larbi Cherkaoui (Les Ballets C. dela B.), Suren Asaduryan, Mola Sylla, Karsu Donmez, Edmare Castaneda, Miguel "Anga" Diaz gibi sanatçılar ile çalışmıştır.

Etkinlik: Arifa

Tarih: 29 Şubat Çarşamba

Saat: 21:30

Ücret: 15 TL - 25 TL

Baba Zula

Türkiye'nin türler ötesi grubu BaBa Zula, 2 Mart akşamı bir kez daha GHETTO seyircisiyle buluşuyor. Geleneksel halk müziğimizi modern tınılarla sunan BaBa ZuLa, kendine has müziğiyle sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde ilgiyle dinleniyor. Müzik ve düşüncelerini dans ve teatral ögelerle görsel olarak da destekleyen grup, seyirciyle tek vücut oluyor ve konserlerinde şamanik bir ayin sunuyor. Bugüne kadar Roskilde, Printemps de Bourges ve Now gibi festivallerde de çalan topluluğun etkilendiği isimler arasında Aşık Veysel, Aşık Mahzuni, Barış Manço, Moğollar, Jimi Hendrix, Bob Marley, Santana ve The Doors sayılabilir.

Gazeteci ve müzik yazarı Murat Meriç'in kitleleri peşinden sürükleyen Türk-İş Funk projesi GHETTO'da geçmişten günümüze Türk işi bir funk rüzgarı estirecek. "Bütün zamanların en eğlenceli şarkılarının yer aldığı bir curcuna!", "Feza çağının çılgın eğlencesi!", "Tarifi imkansız ama yaşadığınızda unutamayacağınız bir 'şey' " olarak tabir edilen bu parti, sizi kelimenin tam anlamıyla zıp zıp zıplatacak.

Tarih: 2 Mart Cuma

Saat: 22:30

After Party: Türk-İş Funk After Party (Murat Meriç)

Ücret: 35 TL – 25 TL (öğrenci)

Tuborg Gold Presents: Baba Zula & Murat Meriç ile Türk-İş Funk After Party

Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars  

2011 Kasım'ında yeni albümü "En Estambul"u yayınlayan Ayhan Sicimoğlu'nun artık klasikleşen GHETTO performansı, bu ay Latin ateşini 3 Mart gecesi tutuşturuyor.

Sicimoğlu ve yol arkadaşları Latin All Stars, sizi yine Latin ritimlerine karşı koyamayacağınız bir geceye davet ediyor. Yaşam enerjisi, renkli bir performans ve tutku yine her zaman olduğu gibi GHETTO' da ritimle buluşacak.

Tarih: 3 Mart Cumartesi

Yemek: 20:00

Konser: 23:30

Ücret: 40 TL – 30 TL (öğrenci) – 85 TL (yemekli)

Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Ghetto'da Bu Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement