Girişimci ve Yatırımcılar Techankara Proje Pazarı'nda Buluşuyor - Son Dakika
Ekonomi

Girişimci ve Yatırımcılar Techankara Proje Pazarı'nda Buluşuyor

Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, Ankara’daki teknoloji geliştirme bölgeleri, organize sanayi bölgeleri, üniversiteler, Ar-Ge kurumları, kuluçka merkezleri ve girişimcilik ekosistemi paydaşları ile birlikte düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı bu yıl 12 Kasım Pazartesi günü ATO...

09.11.2018 10:50

Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, Ankara'daki teknoloji geliştirme bölgeleri, organize sanayi bölgeleri, üniversiteler, Ar-Ge kurumları, kuluçka merkezleri ve girişimcilik ekosistemi paydaşları ile birlikte düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı bu yıl 12 Kasım Pazartesi günü ATO Congresium'da gerçekleştirilecek.

İleri teknoloji ve yüksek katma değer odaklı girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini ve inovatif ürünlerin ticarileşmesini sağlamak, projelerin bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda yer edinmesini temin etmek amacıyla TechAnkara Proje Pazarı bu yıl 8. kez düzenlenecek.

105 Yenilikçi Proje

TechAnkara Proje Pazarı 2018 için tüm Türkiye'den toplam 482 yenilikçi proje başvurusu alındı. Başvuruda proje bilgilerini eksiksiz tamamlayan 334 proje idari değerlendirmenin ardından 52 üyeden oluşan jüri değerlendirmesine tabi tutuldu. Yenilikçilik, ticarileşme potansiyeli, pazar potansiyeli, sosyal ve çevresel fayda ile takım başlıklarında toplam 640 proje değerlendirmesi gerçekleşti.

TechAnkara Proje Pazarı 2018'de toplam 102 stantta 105 yenilikçi proje sergilenecek. TechAnkara100'de 14 proje aşamasında, 60 ürünü tamamlanmış, 22 ticarileşme aşamasında ve 9 globalleşme aşamasında girişim bulunuyor.

Bu girişimlerden 26'sı iletişim ve sayısal dönüşüm, 15'i makine ve mekatronik teknolojileri, 14'ü sağlık ve biyomedikal teknolojiler, 10'u gıda ve tarım teknolojileri, 11'i enerji ve yeşil teknolojiler, 10'u eğitim teknolojileri, 7'si malzeme ve nano/mikro teknolojiler, 6'sı havacılık ve otomotiv teknolojileri alanında yer alıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Girişimci ve Yatırımcılar Techankara Proje Pazarı'nda Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement