Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma Davasında Tahliye Talebine Red - Son Dakika
Güncel

Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma Davasında Tahliye Talebine Red

Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma Davasında Tahliye Talebine Red

İzmir'de, 38'i muvazzaf, 59'u tutuklu 357 sanıklı Gizli Bilgi ve Belge davasına devam edildi.

13.01.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, 38'i muvazzaf, 59'u tutuklu 357 sanıklı Gizli Bilgi ve Belge davasına devam edildi. Tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge temin etmekle suçlanan sanıklar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'İçeride günahsız yatan çok kişi var' sözlerini gerekçe göstererek tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, yargılamanın durdurulması taleplerinin reddine ve yargılamanın devam etmesine karar verdi.

Duruşmayı CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Alaattin Yüksel ve Musa Çam da izledi. Öğle saatlerinde toplanan Vardiya Bizde Platformu ile İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği Bileşenleri üyeleri, tutuklamalara tepki gösterdi. Milletvekillerinin de katıldığı basın açıklamasında, gizli bilgi ve belge davasında insanların suçsuz yere cezaevinde yattığı belirtildi. Kalabalık, okunan basın açıklamasından sonra dağıldı.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Erdal Aksünger, Musa Çam ile CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de izlediği davada sanık avukatları, duruşma başlamadan önce son dönemde Balyoz, Ergekon ve İstanbul'da görülen Askeri Casusluk davasının yeniden görülmesi gündemde olması nedeniyle yargılamanın durdurulup, tutuklu sanıkların tahliyesini talep etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'İçeride günahsız yatan insanlar var" açıklamasını gerekçe gösteren avukatların bu talebini mahkeme heyeti reddetti. Sanık Avukatı Hakkı Çelik de, muvazzaf subay ve astsubaylarla ilgili dosyanın ayrılmasını, mahkemenin görevliksiz kararı vermesini ve asker sanıkların askeri mahkemede yargılanmasını talep etti. Bu talebi değerlendiren İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Atilla Rahman, önceki duruşmalarda bu konudaki talepleri değerlendirerek reddi yönünde karar verdiklerini, aynı kararın geçerli olduğunu ve muvazzaf askerlerle ilgili yargılamanın mahkemelerinde devam edeceğini belirtti. Tahliye taleplerinin reddinden sonra yapılan duruşmada tutuksuz sanıklardan GATA Üroloji Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Tabip Kıdemli Albay Temuçin Şenkul, iddianamede adı geçen 350 sanığın hiçbiriyle irtibatının olmadığını söyledi. Tahliye olduktan sonra 30'a yakın ameliyat gerçekleştirdiğini, 4 günlük bir seminer için yurt dışına çıktığını, suçlu olmadığı için gönül rahatlığıyla geri döndüğünü anlatan Şenkul, şunları söyledi: "Burada yargılanıyor ve savunma yapıyor olmaktan hicap duyuyorum. Beraatimi talep ediyorum." Öğleden sonra diğer sanıklar savunma yapacak. Duruşma kesintisiz olarak Cuma gününe kadar sürecek.

Duruşmaya ara verildiği öğle saatlerinde duruşmanın yapıldığı bölümde toplanan Vardiya Bizde Platformu ile İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği Bileşenleri üyeleri, tutuklamalara tepki gösterdi. Milletvekillerinin de katıldığı basın açıklamasında, gizli bilgi ve belge davasında insanların suçsuz yere cezaevinde yattığı belirtildi.

İP Genel Başkan Yardımcısı Tugay Şen de yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin gündemi yurtseverlerin cezaevinden bir an öce çıkarılmasıdır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma Davasında Tahliye Talebine Red - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement