Gizli Tanık Poyraz"Sedat Peker Teşkilatının Başkanı Veli Küçük'tür" - Son Dakika
Güncel

Gizli Tanık Poyraz"Sedat Peker Teşkilatının Başkanı Veli Küçük'tür"

Gizli Tanık Poyraz"Sedat Peker Teşkilatının Başkanı Veli Küçük\'tür"

Birinci Ergenekon Davası'da iki gündür dinlenen gizli tanık Poyraz, sanıklarla ilgili çeşitili iddialarda bulunmaya devam etti.

24.01.2012 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birinci Ergenekon Davası'da iki gündür dinlenen gizli tanık Poyraz, sanıklarla ilgili çeşitili iddialarda bulunmaya devam etti. Gizli tanık Poyraz, "Biz Sedat Peker teşkilatıyız. Bu teşkilatın Başkanı Veli Küçük, ikinci kurmay Başkanı Sedat Peker'dir" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Birinci Ergenekon Davası'nda 2 gündür dinlenen gizli tanık Poyraz, davada yargılanan sanıklarla ilgili iddialarda bulunmaya devam etti. Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof kokteyli atılması dosyası sanığı Boğaç Kaan Murathan da kendisiyle ilgili iddialar üzerine gizli tanık Poyraz'a sorular yöneltti. Tutuklu sanık Boğaç Kaan Murathan, gizli tanık Poyraz'ın, Peker'in otoparklarına bakan Zeki Yalçın'ın 27 milyon Euro'yu çaldığı, bu nedenle Peker'in öldürme emri verdiği ve Boğaç Kaan Murathan'ın Zeki Yalçın'ı vurduğu" şeklindeki iddilarını hatırlattı. Sanık Murathan "Ben Zeki Yalçın'ı öldürmedim. Bu konuda belgeniz, tanığınız, deliliniz var mı" dedi. Gizli Tanık Poyraz ise, "Boğaçcığım, güzel kardeşim, Seni severim. Yukarıda Allah bir. Namusum şerefim üzerine yemin ederim ki Zeki Yalçın'ı sen vurdun. Gençtin, kanın kaynıyordu. Fidan gibi insanı, aslanlar gibi vurdun. Aslanlar gibi yatacaksın. 'Sedat Peker'in manevi oğluyum' diye dolaşıyordun" diye konuştu.

"BOĞAÇ KENDİNİ GÖMSÜN"

Sanık Murathan'ın delil sorması üzerine Gizli Tanık Poyraz "Sedat Peker, 'Boğaç kendini gömsün' diye sana haber gönderdi. Gayri meşru alemde 'Kendini gömsün demek', 'Saklansın' demektir. Sana talimatlar yağıyordu. Bu işe sen talip oldun. Güzel bir arkadaşı vurdun. Biliyorum, çünkü o zaman ben de senin gibi Sedat Peker'e tapan bir adamdım" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin Zeki Yalçın cinayetiyle ilgili soruları üzerine gizli tanık Poyraz "Kimse Zeki Yalçın'ın yanına yanaşamazdı. Boğaç'ı tanımıyor muydu bilmiyorum. Boğaç, 1 hafta, on gün peşinde dolaştı, sonra Zeki Yalçın'ı evinin önünde vurdu. Zaten Zeki Yalçın'ın kaleminin kırıldığı aramızda konuşuluyordu" dedi. Gizli Tanık Poyraz, "Zeki Yalçın'ın vurulduğu anda, sanık Murathan'ın yanında kimse var mıydı bilmiyorum" ifadelerini kullandı. Tanığın iddiaları üzerine sanık Murathan, iddialar üzerine zan altında kaldığını belirterek, "Bu olayı yaptığıma dair bir delil koysun ortaya ben cezamı çekmeye razıyım. Bana iftira atılıyor. İftira attığı için cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Gizli tanık Poyraz, "Sen beni tanıyorsun Bağaçhan' demesi üzerine, Murathan, "Sen Tarkan mısın, sanatçı mısın? Ben sizi tanımıyorum" dedi.

"KOPARMA ÖLDÜRME DEMEKTİR"

Mahkeme Başkanı Özese'nin sorusu üzerine gizli tanık Poyraz "Gayri meşru alemde 'Kalem kırılması' öldürme kararı, 'koparma' öldürme anlamına gelir. Bunlar gayri meşru alemde şifredir" diye yanıt verdi.

"TEŞKİLATIN BAŞKANI VELİ KÜÇÜK"

Duruşmada sanık Sedat Peker de gizli Tanık Poyraz'a çok sayıda soru sordu. Sedat Peker, sonradan "Peker" soyadını alan ve "Peker'in manevi kardeşim" diye niteleği Tolga Peker'in öldürülmesi olayına ilişkin sorular yönetti. Peker, "Gizli tanık Poyraz'ın ifadesinde Tolga Peker'in telefonla kendisini arayarak, "Beni odaya kilitlediler. Silahımı aldılar. Kalemimi kırdılar. İnfaz edecekler. Behçet Cantürk olmak üzere Sapanca bölgesindeki cinayetleri bizim ekip gerçekleştirdi, bizim teşkilatın işi. Sen de kendine dikkat et dediğini iddia etti" dedi.

"VELİ KÜÇÜK BİZİ KULLANDI"

Peker'in "Tolga Peker kilitlediğimiz odadan aramış. Öldürülmek üzere odaya kilitlenen kişiye cep telefonu verilir mi?" diye sordu. Gizli tanık Poyraz, "Sedat Peker'e sözüm geçeceğini bildiği için Tolga Peker beni aradı. Sedat Peker ile çok samimi olduğumu biliyor" dedi. Sanık Peker, eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın Ankara'daki savcıya verdiği faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamındaki ifadesinde Behçet Cantürk dahil bir çok cinayetin kimler tarafından işlendiğini açıkladığını hatırlatarak, "Gizli tanık, kimlerin öldürdüğü belli olan cinayetleri bizlerin işlediğini söylüyor" diyerek tanığa tepki gösterdi. "Gizli tanık Poyraz da, kendisini arayan Tolga Peker'in "Behçet Cantürk olayını biz yaptık. Ağabey senin bilmediği olaylar var. Sapanca olayları da bizim işimiz. Veli Küçük bizi kullandı" diye konuştu.

"SEDAT PEKER TEŞKİLATIN BAŞKANI VELİ KÜÇÜK'TÜR"

Peker, "Ankara'daki faili meçhul cinayetler soruşturmasını yürüten savcı Hakan Yüksel bunlarla ilgili çalışmaları yapmasaydı. Kamuoyunda aydınlanmasaydı. Ben zan altında olmayacak mıydım?" dedi. Gizli tanık Poyraz'ın sorulan sorulara sık sık 'Teşkilat' sözünü kullanması üzerine, hangi teşkilat olduğu soruldu. Gizli tanık Poyraz, "Beraber olduğumuz Peker'in teşkilatı. Biz Sedat Peker teşkilatıyız. Bu teşkilatın Başkanı Veli Küçük, ikinci kurmay Başkanı Sedat Peker'dir" ifadelerini kullandı. Sedat Peker, gizli tanığın ifadesinde "Veli Küçük Kocaeli Jandarma Alay Komutanı olduğu dönemde Sedat Peker ile komutanlığa haftada 3-4 kere gittiğini söyledi. Bununla ilgili alınan tanık ifadelerinde benim oraya gittiğimi görmediklerini, birkaç kere telefonla görüştüğümü, bir tanık da bir kere gittiğimi söylüyor. ya onlar yalan söylüyor, ya da bu gizli tanık" diye konuştu. İddialarını tekrarlayan gizli tanık da, Sedat Peker ile Veli Küçük'ün yanına Kocaeli Jandarma Alay Komutanlığı'na sık sık gittiklerini anlatarak, komutanlığa girerken kullandıkları arabanın da plakasını verdi. Duruşma Sedat Peker'in, gizli tanık Poyraz'a soru yöneltmesi ile devam ediyor. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gizli Tanık Poyraz'Sedat Peker Teşkilatının Başkanı Veli Küçük'tür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement