Goethe Enstitüsü Türkiye'nin Birincilerini Seçti - Son Dakika
Güncel

Goethe Enstitüsü Türkiye'nin Birincilerini Seçti

Bahçeşehir Koleji öğrencileri, Alman Kültür Merkezi'nin"Goethe goes GRÜN" adlı çevre koruma farkındalığı yaratmak amacıyla düzenlediği yarışmada ve"DAS BIN ICH und DAS KANN ICH" adlı Almanca kısa film yarışmasında toplamda 3 birinciliğin sahibi oldu.

21.08.2017 17:39

Türkiye'de 1. ve 2. yabancı dilolarak Almanca eğitim veren okullarda eğitim gören öğrenciler,Alman Kültür Merkezi tarafından gerçekleştiren, çevre korumaya farkındalık kazandırmayıamaçlayan yarışmaya çektikleri kısa filmler ve kamu spotlarıyla katıldılar. Yarışmada iki birincilik ödülüne de, Bahçeşehir Koleji Halkalı Kampüsü'nden, "Noch Mehr Grün" ( Daha Fazla Yeşil) ve "Die Leeren Batterien" (Boş Bateriler) projeleriyle yarışmaya katılan öğrenciler layık görüldü.

Birinciliğe hak kazanan Bahçeşehir Koleji'nin 6. sınıf öğrencileri Ceren Çetin, Batuhan Şahin, Doğa Şahin, Deniz Özde Göktan19–29 Temmuz tarihleri arasında Yunanistan'da gerçekleşen, 10 günlük uluslararası çevre kampına katıldılar. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen yaşıtlarıyla birlikte kampa katılan Türk öğrenciler, onlarla birlikte çevre konulu yaratıcı projeler ürettiler. Kampta bulunan tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin masrafları Goethe Enstitüsü tarafından karşılandı.

Enstitü' nün düzenlediği "DAS BIN ICH und DAS KANN ICH" adlı bir diğer yarışmada ise birincilik ödülü Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Kampüsü'ne gitti. Bu yarışmanın neticesinde kazanan öğrenciler ödül olarak 3 haftalık Almanya yaz okulu eğitim programına gitmeye hak kazanmış oldular. Ödül töreni 4 Kasım tarihinde, Türkiye genelinden pek çok Almanca öğretmenin de katılımıyla gerçekleşecek olan "Goethe DLT2017" etkinliğinde yapılacak. Etkinlik sırasında öğrencilerin çektikleri kısa filmde davetlilerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Goethe Enstitüsü Türkiye'nin Birincilerini Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement