Görele Belediyesi Meydan Kütüphanesi Kurdu - Son Dakika
Yerel

Görele Belediyesi Meydan Kütüphanesi Kurdu

Görele Belediyesince toplumun kitap ve kütüphaneye olan ilgisini artırmak, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla meydan kütüphanesi kuruldu.

29.04.2015 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görele Belediyesince toplumun kitap ve kütüphaneye olan ilgisini artırmak, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla meydan kütüphanesi kuruldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan kütüphanenin açılışında konuşan Kaymakam Ünal Kılıçarslan, kamuoyunda kütüphane konusunda olumlu çağrışım oluşturmak, kitap, kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek gerektiğini söyledi.

Bu ülkenin eğitim ve kültürdeki olgunluğunu, okuyucu sayısıyla ölçmek gerektiğini belirten Kılıçarslan, "Bilgiye değer veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her zaman ekonomik siyasal ve sosyal bakımdan güçlü olduklarını izlemekteyiz. Ülkemizi uygarlığa taşımanın ana yollarından biri de kitap okumaktan geçmektedir. Kütüphane sayısını artırmak ve kitap okumaya teşvik etmek ana görevlerimizdendir. Ben bu anlamda Görele Belediyesini bu projeden dolayı kutluyorum" dedi.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ise bilginin güç olduğunu, sadece bir kişiye değil tüm insanlığa ulaştırılması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Görele Belediyesi olarak sizler için güzellikler üretmeye devam ediyoruz. Bizler okumanın, öğrenmenin yaşının olmadığına inananlardanız. Sadece kapalı alanlarda değil, açık alanlarda da insanlarımız rahatlıkla kitap okuyabilsin diye bu düşüncede proje hazırladık ve buraya birincisini koyduk. Eğer Görele halkı bunu benimserse, uygularsa kütüphane sayısını artırmayı planlıyoruz. Özellikle insanlarımızın evde okuyup, başka insanlarında bu bilgilerden faydalanmasını sağlamak içinse meydan kütüphanemizin hemen yanına bir de kitap kumbarası koyduk. Vatandaşlarımızın buna katkıda bulunmalarını talep ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görele Belediyesi Meydan Kütüphanesi Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement