Görme engelli memurun okuma azmi - Son Dakika
Güncel

Görme engelli memurun okuma azmi

Görme engelli memurun okuma azmi

KEMAL KARADAĞ - İlköğrenimini 28 yaşında tamamlayan Çorumlu görme engelli Durak Kocaseçer, ikinci üniversite eğitimini sürdürüyor. Çorum Mili Eğitim Müdürlüğünde santral memuru olarak çalışan 39 yaşı...

03.12.2013 11:16

KEMAL KARADAĞ - İlköğrenimini 28 yaşında tamamlayan Çorumlu görme engelli Durak Kocaseçer, ikinci üniversite eğitimini sürdürüyor. Çorum Mili Eğitim Müdürlüğünde santral memuru olarak çalışan 39 yaşındaki Kocaseçer, çalışma azmiyle takdir topluyor.

Küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık sonucu görme yetisini kaybeden Kocaseçer, yaşamını heyecan dolu konuşmasıyla AA muhabirine anlattı.

Engelinin hiçbir zaman yaşama azminin önüne geçemediğini belirten Kocaseçer, 28 yaşında tamamladığı ilköğrenimini ve devamındaki eğitim serüvenini şöyle dile getirdi:

"Yedi yaşında geçirdiğim bir rahatsızlık nedeniyle görme yetimi kaybettim. Engelim hiçbir zaman yaşama tutunma hevesime engel olmadı. Yaşadığım birçok sıkıntıya rağmen 2002 yılında ortaokuldan mezun olup, 2010 yılında ise lise eğitimimi tamamladım. Daha sonra Adalet Meslek Yüksekokulunu bitirdim. Şimdi Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü son sınıfında eğitimime devam etmekteyim."

- Hafızasında binlerce telefon numarası kayıtlı

Memuriyet hayatına 2004 yılında Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğünde başladığını ifade eden evli ve 2 çocuk babası Kocaseçer, "2006 yılında geldiğim Çorum'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde santral memuru olarak görevime devam ettim. Hafızamda binlerce telefon numarası mevcut. Mesai arkadaşlarımız herhangi bir yeri bağlamamı istediklerinde ya da bir kurumun telefon numarasını sorduklarında kolaylıkla cevap verebiliyorum" dedi.

Görme engelinin işini yapmasına engel olmadığının altını çizen Kocaseçer, "Bilgisayar kullanıyor, telefonları bağlıyorum. Görememek, bunları yapmama engel olmuyor. Hiç engelim yokmuş gibi hayatımı devam ettiriyorum. Önemli olan da bu azmi yakalayabilmekti. Hayatım süresince göremediğim için hiç mutsuz olmadım" diye konuştu.

- Kurumun santrali engellilere emanet

Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise kurumlarının santralinde iletişimin engelli vatandaşlar tarafından sağlandığını söyledi.

Girgin, "Görme engelli Durak Kocaseçer'in yanı sıra santralimizde yüzde 18 oranında göremeyen Betül Köse ve ortopedik engelli Hatice Üremiş arkadaşlarımız görev yapıyor. Bu arkadaşlarımızla yakından ilgileniyor, görevlerini daha iyi ortamlarda yapabilmeleri için çaba sarf ediyoruz. Gerek Durak Kocaseçer gerekse diğer engelli memurlarımız hiçbir zaman görevlerini aksatmıyor. Engelleri yokmuş gibi çalışıyorlar. Bu da engelli olmanın engelini kaldırıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görme engelli memurun okuma azmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement