Görme Engelliler Bilgisayar Öğreniyor - Son Dakika
Yerel

Görme Engelliler Bilgisayar Öğreniyor

Görme Engelliler Bilgisayar Öğreniyor

Karadeniz Görme Engelliler Derneği Genel Merkezi'nce Ordu'nun Fatsa ilçesinde düzenlenen "Görme Engelliler Bilgisayar Kursu" devam ediyor.

04.12.2012 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz Görme Engelliler Derneği Genel Merkezi'nce Ordu'nun Fatsa ilçesinde düzenlenen "Görme Engelliler Bilgisayar Kursu" devam ediyor.

Kursla ilgili bilgi veren Karadeniz Görme Engelliler Derneği Başkanı Faruk Teber, "Engellilerimizi ayrım yapmadan görme, bedensel yani tüm engellilere yönelik kurslarımız var. Önceden görme engellilerimiz İstanbul, Ankara'da kurs alıyorlardı. Bunlar da engellilerimiz için biraz zor bir aşamaydı, oralarda yatılı olarak kalıyorlardı. Bizim derneğimizin yapmış olduğu projeyi Ordu İŞKUR'a sunduk. Onaylandıktan sonra şu anda birincisi Fatsa'da düzenlendi ve eğitim verilmeye başlandı. İkinci projemizde onaylandı. Ordu'nun bütün ilçelerinde görme engellilerimize eğitim vererek istihdam kapısı açmak istiyoruz. Yani önce eğitim verip sonra istihdam etmek istiyoruz" dedi.

Görme engellilere bilgisayar kursu veren Muhsin Acım ise, "Teknik olarak javs adında bir programla kurs veriyorum. Program görme engellilerimizin yaptığı işlemlerin ne olduğunu onlara okuyor. Buradaki arkadaşlarımız kulaklık vasıtasıyla bu programda neler olup bittiğini dinliyorlar. ve bilgisayarda neyi nasıl yapacaklarını ona göre düşünerek karar veriyorlar. Ben arkadaşlarımıza programın kısa yollarını, programın nasıl çalıştığını onlara anlattım programı kullanarak bilgisayarı kullanmayı sağlıyorlar" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görme Engelliler Bilgisayar Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement