Gözde turizm merkezi Bodrum'un mavi suları gönüllü dalgıçlara emanet - Son Dakika
Güncel

Gözde turizm merkezi Bodrum'un mavi suları gönüllü dalgıçlara emanet

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum'da bir araya gelen gönüllü 15 dalgıç, ilçenin masmavi sularını yaz kış demeden temiz tutmak için çaba sarf ediyor.

02.03.2020 11:16  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum'da bir araya gelen gönüllü 15 dalgıç, ilçenin masmavi sularını yaz kış demeden temiz tutmak için çaba sarf ediyor.

Dünyanın birçok bölgesinden yerli ve yabancı turistin tercih ettiği Bodrum, mavinin bütün renklerini barındıran koylarıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Tatilcileri cezbeden denizin temiz kalması amacıyla Bodrum Belediyesinin farklı birimlerinde çalışan 15 dalgıç, altı yıl önce "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla bir araya geldi.

Gönüllü dalgıçlar, deniz dibini atıklardan arındırıyor.

"İnsanların çevreye verdiği zararı görünce üzülüyoruz"

Yapı Kontrol Müdürlüğünde görevli bilgisayar programcısı 40 yaşındaki Eray Bartan, AA muhabirine, gönüllü temizlik yapmanın kendisine büyük huzur verdiğini söyledi.

Dalgıç arkadaşlarının hepsinin özverili bir çalışma sergilediğine değinen Bartan, "Dalgıçlığı ailesinden öğrenen ve küçüklüğünden bu yana dalış yapanlardan oluşan bir ekibiz. Berrak suyu gördüğümüzde çok mutlu, çamurlu ve pis suyu gördüğümüzde de mutsuz oluyoruz. İnsanların çevreye verdiği zararı görünce üzülüyoruz. Ekolojinin ve çevrenin korunmasının ne kadar önemli olduğunun farkındayız." diye konuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde görevli 43 yaşındaki Öner Karaçiçek, ekipte yıllardır dalgıçlık yapan arkadaşlarının olduğunu ifade etti.

Tavsiye üzerine başlanan çalışmaların başarıyla sürdürüldüğünü aktaran Karaçiçek, "Yarınlarımızı da düşünmemiz lazım. Bu denizler bizim. Çalışmalarımız sayesinde atıkların her yıl daha da azaldığını gördük." dedi.

Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Vekili Engin Doğan, denizdeki canlıların zarar görmemesi ve eşsiz koyların kirlenmemesi için farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Deniz temizliği konusunda bilinçlendiriyorlar

İhale ve Satın Alma Şefliğinde görevli 42 yaşındaki Serdar Özpınar ise projenin kendisini heyecanlandırdığını, ilk günkü gibi severek daldığını dile getirdi.

Dalışta denizde olmayacak her şeyi gördüklerini anlatan Özpınar, "Klozetten aküye, telsiz ekipmanlarından şişelere, çöp konteynerlerine kadar enteresan şeylerle karşılaştığımız oluyor. İnsanlara denizlere çöp atmamalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Belediyenin temizlik işleri biriminde görevli büro personeli Fatih Dursun ise kıyıların daha temiz tutulması için bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

Muhasebeci Merve Nur Yaylalı da deniz temizliğine önem veren arkadaşlarına destek olduğunu söyledi.

Gözde turizm merkezi Bodrum\'un mavi suları gönüllü dalgıçlara emanet
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gözde turizm merkezi Bodrum'un mavi suları gönüllü dalgıçlara emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik'te Otomobil ile Bisiklet Çarpışması: 1 Yaralı
    10:45 Bilecik'te Otomobil ile Bisiklet Çarpışması: 1 Yaralı

    Bilecik'in Hürriyet Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile bisiklet çarpıştı. Kazada yaralanan 13 yaşındaki çocuk, hastaneye kaldırıldı. Yaralının durumu iyi olduğu belirtilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Karaman'da Uyuşturucu Operasyonunda 2 Kişi Tutuklandı
    10:45 Karaman'da Uyuşturucu Operasyonunda 2 Kişi Tutuklandı

    Karaman'da uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda O.C. ve A.Y. gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda uyuşturucu ele geçirildi. Zanlılar, jandarmadaki işlemlerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve tutuklandı.

  • Denizli'de Dolandırıcılar 900 Bin Liralık Altın ve Paralarla Yakalandı
    10:45 Denizli'de Dolandırıcılar 900 Bin Liralık Altın ve Paralarla Yakalandı

    Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan bir yaşlı kadını korkutarak dolandıran dolandırıcılar, jandarma tarafından 900 bin liralık altın ve paralarla birlikte yakalandı. Dolandırıcılar, yaşlı kadının evine giderek Almanya'da yaşayan oğlunun tutuklandığını söyleyerek altın ve paraları istemişlerdi. Komşuların durumu fark etmesi üzerine jandarmaya ihbar edildi ve yapılan çalışmalar sonucunda dolandırıcılar yakalandı. Dolandırılan yaşlı kadın ise 4 saat içinde altın ve paralarına geri kavuştu.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı: Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Şubat Ayı Harcaması 3 Kat Arttı
    10:42 CHP Genel Başkan Yardımcısı: Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Şubat Ayı Harcaması 3 Kat Arttı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanlığı sarayının şubat ayı harcamasının geçen yıla göre 3'e katlandığını belirtti. Sarayın harcamalarının artmasına rağmen emekliye kaynak ayrılmadığını vurgulayan Bulut, vatandaşın borç yükünün arttığını ifade etti.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda yarışacak sporculara başarılar diledi
    10:41 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda yarışacak sporculara başarılar diledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenecek olan Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda yarışacak milli sporculara başarılar diledi. Oyunlarda mücadele edecek tüm sporculara başarılar dileyen Bakan Bak, down sendromlu sporcuların kazanma azmi ve centilmence mücadelelerinin tüm madalya ve kupaların üzerinde olduğunu belirtti.

  • Elazığ'da Ramazan Ayında Camilerde Mukabele Geleneği
    10:40 Elazığ'da Ramazan Ayında Camilerde Mukabele Geleneği

    Elazığ'da Ramazan ayında camilerde mukabele geleneği devam ediyor. Hz. Muhammed ve Hz. Cebrail'in Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okumaları anlamına gelen mukabele geleneği, İmam-ı Azam ve İzzet Paşa ile Saray camilerinde yaşatılıyor. Genç hafızlar ve öğrencilerin de katıldığı mukabele, camii cemaati tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor.

  • Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Dilencilere Karşı Çalışma Başlattı
    10:40 Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Dilencilere Karşı Çalışma Başlattı

    Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayında çarşıda ve cami önlerinde dilenenlere yönelik çalışma başlattı. Denetimlerde yakalanan 2 dilenci idari para cezasıyla gönderildi.

  • Fenerbahçe Sportif Direktörü: Oyuncularımız hayati tehlike yaşadı
    10:39 Fenerbahçe Sportif Direktörü: Oyuncularımız hayati tehlike yaşadı

    Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco, Trabzonspor maçı sonrası oyuncularının hayati tehlike yaşadığını ve kendilerini savunduklarını söyledi. Branco, oyuncularının nefsi müdafaa içinde hareket ettiğini ve suçlamaların temelsiz olduğunu belirtti.


Advertisement