Gözyaşları içinde boynuna sarılan kadına Meral Akşener: Çocuğu ben halledeceğim - Son Dakika
Güncel

Gözyaşları içinde boynuna sarılan kadına Meral Akşener: Çocuğu ben halledeceğim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyaret esnasında Akşener'e dert yanan bir kadın, "2 bin 500 lira emekli maaşı alıyorum. Elektrik, su, çocuk… Ben hayattan bıktım. Ben yetişemiyorum ya, psikolojim bozuldu. Ne yapayım ben çocuğumu okutmayayım mı? Her şeye zam geldi. Nasıl okutacağım ben bu çocuğu?" diyerek Akşener'in boynuna sarıldı. Akşener ise "Çocuğu ben halledeceğim" karşılığını verdi.

05.07.2022 21:15  Güncelleme: 21:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, yurt genelinde yaptığı esnaf ve yurttaş görüşmelerini bugün Ankara'da, Yenimahalle ve Altındağ ilçelerinde sürdürdü.

GÖŞYAŞLARINA TUTAMAYARAK AKŞENER'E SARILDI

Ziyaret sırasında bir vatandaş Akşener'e, Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı öğrenci yurt ücretlerine yapılan yüzde 80 zamma tepki gösterdi. Göz yaşlarını tutamayarak Akşener'e sarılan vatandaş şunları söyledi:

"Çocuğum yurtta okuyor, babamı 20 sene oldu kaybedeli… Çocuğum 2.5 yaşındayken babamı kaybettim. Çocuğumun yurdunun kirası 450 liraydı, 850 lira oldu. 2 bin 500 lira emekli maaşı alıyorum. Elektrik, su, çocuk… Ben hayattan bıktım. Ben yetişemiyorum ya, psikolojim bozuldu. Ne yapayım ben çocuğumu okutmayayım mı? Her şeye zam geldi. 35 yaşında eşimi kaybettim, çocuğumu okuttum… Çocuğumun 5 bin lira masrafı var. Ben nasıl okutacağım bu çocuğu?" Kadına sarılan Akşener, "Çocuğu ben halledeceğim" karşılığını verdi.

"ELEKTRİĞİ ÖDEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUM"

Akşener, ziyaret ettiği bir tuhafiyede "İşler nasıl, kaç müşteri geldi, günde kaç müşteri ile kapatıyorsunuz" sorusuna ise bir işçi, "Fena değil, yeri geliyor 30 yeri geliyor 50 müşteri geliyor" diye cevap verdi. Akşener ise, "50 müşteri buraya baktığında zor, normal bir sistemin dönebilmesi için en az buraya 150 müşteri gelmesi olması lazım. Kar marjı küçük... Geçinebiliyor musunuz oğlum? Vatandaşın alım gücü ne durumda" dedi.

İşçinin eşi bir çocuğu olduğunu belirterek, "Bütün eşler çalışıyor, çocuklar kreşlerde, oralarda buralarda…Hep öyle" diye konuştu. Akşener'in kreş ücretinin ne kadar olduğu sorusuna ise, "2000-2500 lira ödüyorum" diye cevap verdi. 30 yaşındaki genç kadın, Akşener'e sarıldıktan sonra, "Geçinmek zor, çok söylenecek şey var; mikrofon uzatılıyor ama yarım uzatılıyor. Arkasını düşünen yok. Ön taraftan göründüğü kadar bitti. Lafa geldi mi herkes herkesin yanında" dedi. Akşener ise, "Kendimize sinirim bozuldu, size böyle bir dünya bıraktığımız için…" diye konuştu. Genç kadın ise, "Biz yine iyiyiz, bizden sonra gelenler ne olacak bu önemli bizim için, artık sen çok yemişsin az yemişsin onu takmıyoruz. Çocuklarımıza bir gelecek versinler, göremiyoruz" sözleriyle sitem etti.

"14,5 LİRAYA DÜRÜM ALIYORLAR, İKİYE BÖLDÜRMEK İSTİYORLAR"

Meral Akşener, 21 yaşındaki bir çiğköfteciyi de ziyaret etti. Burada Akşener'nin "Bir dürümü ikiye böldürüp alıyormuş insanlar diye söyleniyor" demesi üzerine esnaf,"Evet, 14,5 liraya dürüm alıyorlar, ikiye böldürmek istiyorlar. Ben normalde tek bakıyorum; bir ablam var, o bakıyor arada… Gece saat 2'ye kadar kaldığım da oluyor. Herkese borcum var, gün geçtikçe daha çok dibe batıyorum. Ülke düzelecek diye biraz daha bekliyorum, gayret ediyorum, sabrediyorum.

Çiğköfteci, 5 bin lira kira ödediğini, 1000 lira ile 1500 lira arasında elektrik faturasının geldiğini, doğalgazı hiç kullanmadığı halde 700- 800 lira civarında geldiğini de söyledi.

Gözyaşları içinde boynuna sarılan kadına Meral Akşener: Çocuğu ben halledeceğim
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gözyaşları içinde boynuna sarılan kadına Meral Akşener: Çocuğu ben halledeceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • resat hocaoglu1: Akşener bu tür tiyatrolari iyi beceriyor 1 1 Yanıtla
  • Özer Muhacir: Meral hanım her gittiğiniz yerde bir tiyatro yapmayın millet inanmıyor seçim öncesi hepiniz aynisiniz ama koltuğa çıkınca yüzümüze bakan yok 2 0 Yanıtla
  • Mustafa Kemal günay : Varolasın Akşener ablamız... 1 0 Yanıtla
  • Alper006 : İyi güzel dert yaniyorsunuz peki dert yandiklariniz hiç kalkipta evet hiçbir yerden borç almadan kredi almadan hepsinin çözümü var diyerek çözümü açıklayan varmi 0 0 Yanıtla
  • Albüm: Endonezya'nın Ramazan'a Özel Lezzeti
    17:01 Albüm: Endonezya'nın Ramazan'a Özel Lezzeti "Mie Glosor"

    Endonezya'nın Batı Cava eyaletinin Bogor kentinde bir tür geleneksel sarı erişte olan "mie glosor" yapan bir işçi, 18 Mart 2024. (Fotoğraf: Sandika Fadilah/Xinhua)

  • Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor
    16:59 Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası, Kızılay'da basın açıklaması yaparak emeklilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığını belirtti. Emeklilerin beslenme, alışveriş yapma ve sağlık hizmetlerine erişim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanamadığı vurgulandı. Sendika üyeleri, taleplerinin dikkate alınmaması halinde mitingler düzenleyeceklerini açıkladı.

  • Muratpaşa'da Siyasi Ayrımlar Kırılıyor: CHP'ye Katılımlar Devam Ediyor
    16:59 Muratpaşa'da Siyasi Ayrımlar Kırılıyor: CHP'ye Katılımlar Devam Ediyor

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP'ye katılan İYİ Parti üyelerine rozetlerini takarak siyasi ayrımları kırdıklarını ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye örnek olacağını belirtti.

  • ERÜ'de Toplumda Sosyolojik Gelişmeler Konulu Toplantı Düzenlendi
    16:58 ERÜ'de Toplumda Sosyolojik Gelişmeler Konulu Toplantı Düzenlendi

    Erciyes Üniversitesi'nde AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ve Rektör Prof. Dr. Fatih Altun'un katılımları ile "Toplumda Sosyolojik Gelişmeler" konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda, toplumun sosyal değişimi, bu değişimin yönü ile aileye, çocuğa, kadına ve erkeğe olan etkileri, bu değişimin zararlarının önüne geçilmesi konularında, ERÜ'de yürütülen çalışmalar hakkında akademisyenlerle görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Kayseri 2023-2024 Hentbol Sezonu Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol İl Birinciliği
    16:57 Kayseri 2023-2024 Hentbol Sezonu Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol İl Birinciliği

    Kayseri ilinde düzenlenen kulüplü küçük erkekler hentbol il birinciliği müsabakaları sona erdi. Melikgazi İzzet Öksüzkaya Orta Okulu Gençlik ve Spor Kulübü-A takımı il birinciliğini elde etti.

  • İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı
    16:55 İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı

    Mega kentin trafiğin yoğun olduğu noktalarda bir anda ortaya çıkarak sürücüleri şaşırtan 'İstanbul'un Yıldızları' grubu, Beşiktaş'ta basın açıklaması yaptı. Grup, İstanbul'un karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler getirecek bir dönüm noktası olan 31 Mart seçimlerinde Murat Kurum'a destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul'un deprem gerçeğiyle yüzleştiğini ve Murat Kurum'u depreme hazırlıkta bir şans olarak gördüklerini ifade ettiler.

  • Emeklilerden İstanbul'da Eylem... Temsili Seçim Sandığına
    16:54 Emeklilerden İstanbul'da Eylem... Temsili Seçim Sandığına "Emekliyi Soyana Oy Moy Yok" Yazılı Kâğıtlar Attılar

    Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri, maaşlarına zam talebiyle İstanbul'daki Maltepe Meydanı'nda eylem yaptı. Eylemde temsili olarak kurulan bir seçim sandığına 'Emekliyi soyana oy moy yok' yazılı kağıtlar atıldı. 'Çay simit hesabı ile geldiniz. Emekliyi kuru soğana muhtaç hale getirdiniz' yazılı dövizler taşındı. Emeklilerin açıklamasında, 22 yıllık AKP iktidarı döneminde yalanlara karnı tok oldukları ve icraat istedikleri belirtildi.

  • İznik'ten çalınan 5 koyun Yenişehir'de bulundu
    16:52 İznik'ten çalınan 5 koyun Yenişehir'de bulundu

    Bursa'nın İznik ilçesinde çalınan 5 koyun, Yenişehir ilçesinde bulundu. Jandarma, olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı ve 2'sini tutukladı. Koyunlar ise sahibine teslim edildi.

  • Denizli'de Türkiye Voleybol Federasyonu Bölgesel Lig Müsabakaları Başlıyor
    16:52 Denizli'de Türkiye Voleybol Federasyonu Bölgesel Lig Müsabakaları Başlıyor

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen Bölgesel Lig Müsabakaları, 22-24 Mart tarihleri arasında Denizli'de gerçekleştirilecek. Erkeklerde 6 takım, kadınlarda ise 8 takımın mücadele edeceği müsabakalarda grup birincileri Türkiye Finallerine katılma hakkı elde edecek.


Advertisement