Gülsuyu'da İşlenen Cinayet Çözüldü - Son Dakika
Güncel

Gülsuyu'da İşlenen Cinayet Çözüldü

Gülsuyu\'da İşlenen Cinayet Çözüldü

İstanbul Gülsuyu'da 18 yaşındaki Hasan Ferit Gedik'in öldüğü saldırıda kullanılan silahlar Tuzla sahilinden çıktı.

03.10.2013 07:23  Güncelleme: 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe'de Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili 3 kişi daha gözaltına alındı.

17 KİŞİ SORGUDA

Gülsuyu Mahallesi'nde önceki gün meydana gelen olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alınan 17 kişinin sorgusu sürüyor. Milliyet'in haberine göre, soruşturmayı yürüten Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olaya karıştıkları iddia edilen 3 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınan G.K, E.Ç ve E.K'nın, silahlı saldırıyı organize ettikleri ileri sürüldü.

3 TABANCA ÇIKTI

Bu arada, Gülsuyu'ndaki silahlı saldırıda kullanılan 3 tabancanın Tuzla sahilinde denize atıldığı tespit edildi. Tuzla sahilinde arama yapan Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler, denizden 3 tabanca çıkardı.

SİLAHLAR İNCELEM ALTINDA

Tabancaların, incelenmek üzere kriminal laboratuvarına gönderildiği bildirildi. Gülsuyu Mahallesi Mesut Caddesi'nde önceki akşam uyuşturucu çetelerine karşı yürüyüş yapan bir gruba kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ateş açılması sonucu 5 kişi yaralanmış, yaralılardan 18 yaşındaki Hasan Ferit Gedik, tedavi gördüğü Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Olaya karıştıkları öne sürülen 17 kişi, polisin operasyonu sonucu gözaltına alınmıştı.

TOPRAĞA VERİLEMEDİ

Öte yandan Gedik'in cenazesi, hala toprağa verilemedi. Gedik'in ailesinin cenazeyi Gülsuyu'na götürmek istemesine polisin güvenlik gerekçesiyle izin vermiyor. Cenaze bu nedenle dünden bu yana Armutlu Cemevi'nde bekletiliyor.

OLUMSUZ CEVAP VERDİLER

Maltepe Gülsuyu'nda Pazar günü çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin Gülsuyu'na götürülmesi için İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile yapılan görüşme olumsuz sonuçlandı. Görüşme sonrası Armutluya gelen heyet üyelerinden Hasan Ferit Gedik'in dedesi Mustafa Meral bir açıklama yaptı.

"BİZ BİLDİĞİMİZİ YAPACAĞIZ"

Meral yaptığı açıklamada "Biz cenazemizi Gülsuyu'na götüreceğiz dedik. Bize olumlu yanıt vermediler. Olumsuz cevap verdiler. Ama o bizim sorunumuz değil onların sorunu. Biz bildiğimizi yapacağız" Cenazenin ne zaman kalkacağı şeklindeki soruya ise Meral "Cenazemizi barikatlar kalktıktan sonra kaldıracağız. Gülsuyu'na götüreceğiz. Ondan sonra Gazi Mezarlığında defnedeceğiz" dedi.

"POLİS ABLUKASININ KALDIRILMASINI TALEP EDECEĞİZ"

CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün, İlhan Cihaner ve Musa Sarı Sarıyer'in Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ne geldi. Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin Maltepe'ye götürülmesi için eylem yapan gruba destek veren milletvekilleri basın açıklaması yaptı. Hüseyin Aygün Gedik için "Son yıllarda bu kadar ender ilerici ve insani karaktere sahip genç çok az gördüm. Cumartesi günü yaptığımız sempozyumda, Türkiye'deki 'Gezi Süreci'ni değerlendirdik. Bu pırıl pırıl genç bizi karşıladı. Ev sahipliği yaptı o sempozyumda. Onu tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum. Öyle bir insan öyle bir genç toprağa düşmüş olsa bile çok gurur duydum ondan. Onun o genç yaşından ve mücadelesinden öğrendim öğrenmeye devam edeceğim. Aynı zamanda çok üzüldüm." dedi.

"BU ÖLÜMLER AĞIRIMIZA GİDİYOR"

40'lı yaşlarını devirmiş insanlar olarak 20 yaşındaki gençler öldüğünde yaşamı kendilerine haram saydıklarının altını çizen Aygün "Ağrımıza gidiyor bu ölümler. Benim kızım neredeyse Ferit'in yaşına geliyor. Dilerim bunun hesabı sorulur. Polis veya çete Ferit'i kim vurmuş olursa olsun, onun o aydınlık beynine kurşun sıkanlar hesap verirler. Vali ile görüşme talebinde bulundum. Şu polis ablukasının kaldırılmasını talep edeceğiz" dedi. Mahalleli adına konuşan bir kişi de Hasan Ferit Gedik'in cezaevindeki babasının cenazeye katılabilmesi için internet ve savcılık üzerinden yarın kampanya başlatacaklarını söyledi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Gülsuyu'da İşlenen Cinayet Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement