Gülten Kaya: Savaş Ay, Ahmet Kaya'ya Siper Oldu - Son Dakika
Güncel

Gülten Kaya: Savaş Ay, Ahmet Kaya'ya Siper Oldu

Gülten Kaya: Savaş Ay, Ahmet Kaya\'ya Siper Oldu

Gülten Kaya, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz gazeteci Savaş Ay ve Ahmet Kaya arasındaki dostluğu anlattı.

13.11.2013 09:21  Güncelleme: 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk basınının yetiştirdiği duayen isimlerden biri olan Savaş Ay, uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düştü. Pazartesi düzenlenen törenle toprağa verilen usta gazeteciyi Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya anlattı.

İkisi de sokağın adamıydı, birbirlerini çok severlerdi diyen Kaya "Yaşarken olduğu gibi orada da şiir okuyorlardır" şeklinde bir yorumda bulundu.

İşte Gülten Kaya'nın ağzından Ahmet Kaya-Savaş Ay dostluğu;

"O GECE AHMET'E SİPER OLDU"

Ve son yazımızda, Ahmet Kaya ile yıllar öncesine dayanan dostluklarına yer verdik. 1999'daki Magazin Gazetecileri Derneği ödül gecesinde Kürtçe şarkı söylediği için saldırıya uğrayan Ahmet Kaya'ya o sırada siper olmuştu Savaş Ay. Kaya'nın eşi Gülten Kaya ikisinin dostluğunu anlatıyor: "Savaş'a dair ne söylesem eksik kalır. Oldukça uzun bir ortak geçmiş var aramızda. Eşimle çok önceye dayalı bir arkadaşlıkları vardı onların. Benimle de aynı. Yani biz Ahmet'le birbirimizi tanımadan önce 12 Eylül mahkemelerinde fotoğraflarımı çekmiştir.

İKİSİ DE SOKAĞIN İNSANIYDI

Uzun yıllar ailemizin bir ferdi gibiydi. Ahmet'le bitmeyen bir çekişmeleri vardı. 'Oğlum kendini bana benzetmeye uğraşma, şapkandaki A bile adımın baş harfi' diye takılırdı ona. Nitekim Savaş bir ara A Takımı jeneriğine kendisine, 'Ahmet Abi' diye seslenen birini koymuştu. Onları sabahın 3'ünde Dolmabahçe'de çay içerken de, stüdyoda şiir okurken de, Bodrum'da birlikte bisiklet kullanırken de görmek mümkündü. Ahmet'ten sonra Cihangir'de ofisime sık gelir, teklifsiz arşive girer, ne var ne yok, ne yapıyorum, projem ne diye merak ederdi. Onların ikisi de sokağın insanıydı ve sokakla çok rahat ilişki kurarlardı. Hayatın her kesiminden insanla yanyana gelebilen, onlara dokunabilen, onları algılayabilen insanlardı. Belki yine şiire durmuşlardır 'Orada'...

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Gülten Kaya: Savaş Ay, Ahmet Kaya'ya Siper Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement