Gümüşhane Fiyat Etiketlerine Ücret Yerine Özlü Sözler Yazdı - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane Fiyat Etiketlerine Ücret Yerine Özlü Sözler Yazdı

Gümüşhane'de bir marketin müdürü Fatih Tekin, zamlardan ötürü müşterilerinin bozulan morallerini yükseltmek ve alışveriş sırasında kendilerini gülümsetmek amacıyla işletmenin manav reyonlardaki ürünlere ait fiyat etiketlerini kaldırıp yerine özlü sözler yazdı.

10.10.2018 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de bir marketin müdürü Fatih Tekin, zamlardan ötürü müşterilerinin bozulan morallerini yükseltmek ve alışveriş sırasında kendilerini gülümsetmek amacıyla işletmenin manav reyonlardaki ürünlere ait fiyat etiketlerini kaldırıp yerine özlü sözler yazdı. Etiketlere 'Biri gelir seni sen eder, ama öyle biri gelir ki seni senden eder', 'Kadınlar anlaşılmak için değil, yaşanmak içindir. Yaşanılacak kadın bulduysanız anlamak için vakit kaybetmeyin' ibarelerine yer verildi. Tekin, Uygulamaya vatandaşlarımızın çok hoşuna gitti. Gelip selfie yapan ve sosyal medyada paylaşımlar da yapılıyor dedi..

Kentte, market müdürü Fatih Tekin, döviz kurundaki dalgalanması sonrası özellikle gıda sektöründe yaşanan bazı zamları müşterilerine unutturmak için ilginç bir uygulama başlattı. Tekin, özellikle marketin manav reyonlarındaki ürünlere ait fiyat etiketlerini kaldırıp yerine özlü sözler yazan metin ve dövizler yerleştirdi. Fiyat etiketleri yerine, özlü sözler yazması müşterilerin de ilgi odağı oldu. Marketin manav kısmında tezgahta bulunan acı biber üzerindeki fiyat etiketinde; 'Bir ayrılık sonrası dinlenen Yıldız Tilbe şarkısı kadar acı' şeklindeki yazı dikkat çekti. Diğer etiketlere ise 'Biri gelir seni sen eder, ama öyle biri gelir ki seni senden eder', 'Kadınlar anlaşılmak için değil, yaşanmak içindir. Yaşanılacak kadın bulduysanız anlamak için vakit kaybetmeyin' ve 'Aşık olduğunuz bir kızın geçmişi sizin için önemliyse, geleceğinizi düşünmediğiniz bir kadına asla dokunmayınız' ibarelerine de yer verildi. Market müşterileri, ilgilerini çeken özlü sözlerin asılı olduğu etiketleri kimi zaman fotoğraflayıp sosyal medyadan paylaşıyor, kimi zaman da selfie yapıyor.

'ALIŞ VERİŞİ ZEVKLİ HALE GETİRDİK'

Zamlardan ötürü müşterilerinin bozulan morallerini yükseltmek ve alışveriş sırasında kendilerini gülümsetmek amacıyla böyle bir uygulama yaptıklarını anlatan Fatih Tekin, Fiyat artışları müşterilerimizin morallerini bozmuştu. Bizde psikolojilerini düzeltmek onlara moral vermek ve alışverişi daha zevkli bir hale getirmek için böyle bir düzenlemeye geçtik. Yaptığımız uygulamaya vatandaşlarımızın da çok hoşuna gitti. Gelip selfie yapan ve sosyal medyasında paylaşanlar var. İki günde bir yazıları değiştiriyoruz. Günlük yazıları takip eden de var. Türkiye'deki ekonomik kriz aslında çok büyük bir kriz değil. Vatandaşlarımız bunun bilincinde değil. Ekonomik kriz aslında üretici ile esnafın arasında. Bu krizi kendi aralarında büyütüyorlar. Bizim payımız en fazla yüzde 8 ile yüzde 18 arasında. Bu olay bizi de etkilediö dedi.

'GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR, AKŞAM YAZIYOR'

Tekin, marketin manav reyonunda görevli Mehmet Yılmaz'ın gündüz çalıştığını akşam ise duygularını döktüğü kağıdı etiketlerin yerine astıklarını da belirtti. Tekin, Bir şekilde müşterimizi çekmek zorundayız. Arkadaşımızın kendine özgü bir şairliği var. Gündüz markette çalışıyor, akşamları da evinde kendi duygularını kağıtlara döküyor. Sabahları yeni yazılarla birlikte geliyor markete, vatandaşımız da bu uygulamadan memnunö diye konuştu.

'TEPKİLER SÜPER'

İşletmede yer alan sözlerin çoğunun kendisine ait olduğunu ifade eden Mehmet Yılmaz da, zamlardan dolayı insanların gergin olduğunu kaydederek, şunları söyledi Daha önce de bur tarz bir uygulamayı kendi tezgahımda yapmıştım. Şuan için müşterilerimiz ilgisini çektiğimiz için memnunuz. Yazı yazarken insanların dikkatini çekebilecek kelimeler seçiyorum. 'Ne kadar anlamlı olursa, o kadar dikkat çeker' diye düşünüyorum. Müşterilerimizin tepkileri süper, bu fikrin kimden çıktığını merak ediyorlar, sürekli soruyor, bu yazılara ilgi gösteriyorlarö

'GÜLEREK ALIŞVERİŞ YAPIYORUZ

Market müşterilerinden Sena Günal ise, bu uygulama sayesinde gülümseyerek alış veriş yaptıklarını dile getirdi. Günal, Uygula epeydir var, çok dikkatimi çekmiş beni gülümsetmişti. Yazılar ara sıra değişiyor. Bu uygulama da markete gelmek için bize ön ayak oluyor. Daha çok gençlere yönelik olsa da, yaşlı insanlarında dikkatini çekiyor. Sosyal medyadan paylaşıyoruz. Takip ediyoruz. Biber alırken Yıldız Tilbe'nin şarkılarına atıfta bulunması hoşuma gidiyor. Gülümseyerek alış veriş yapmış oluyoruz. ifadesinde bulundu.

Gümüşhane Fiyat Etiketlerine Ücret Yerine Özlü Sözler Yazdı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane Fiyat Etiketlerine Ücret Yerine Özlü Sözler Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement